Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeCălători • marius


Prietenii lui marius

marius
Utilizator Junior (54.21 puncte)
Nume:
Marius
Localitate natală:
Sibiu
Localitate actuală:
Sibiu
Interesat(ă) de:
Să cunosc oameni noi, Să cunosc oameni noi cu care să călătoresc, Să intru în contact cu oamenii din orașul meu, Să împart experientele mele din călătorii,

Planuri de călătorii:

Pentru moment nu am planuri de călătorii.

Până acum am călătorit în:

:( nu prea am călătorit dar te țin la curent.

Limbi vorbite:


Cărţi favorite:


Muzică favorită:


Cea mai memorabilă experienţă de călătorie:


Impresiile lui marius

marius spune:

Anul trecut când am ajuns la hotelul San Francisco din Cala Gonone am văzut câteva tablouri în care erea imagini cu diferite plaje din zonă, şi una din cele care ni s-a părut interesantă a fost Cala Luna. Am fost pe jos până la Cala Luna după o drumeţie de aproximativ 2 ore jumate (poate chiar 3) pe un drum de munte destul de lejer, dar din păcate nu mi-am luat pantofii potriviţi şi pe lângă că au fost incomozi am cam şi rămas fără ei după acel drum dus întors până la Cala Luna. Plaja este frumoasă, accesul se face pe jos (pe munte) sau cu barca (un drum până acolo şi înapoi cam 10...15 euro), se afla şi un bar-restaurant, peisajul deosebit, câteva grote interesante şi cu un farmec aparte dimineaţa când soarele pătrunde în ele şi se poate face plaja acolo. Îi dau nota maximă aceste plaje pentru că nu trebuie ratată. Recomand şi drumul pe munte până acolo pentru că are un farmec aparte si nici nu este un traseu dificil. Unde mai întâlneşti un asemenea loc de făcut plajă în grote săpate în munte?

adaugat la data de 24-04-2013, 22:01

Poze:


Adăugat la: Cala Luna

marius spune:

Cala Fuili este cea mai accesibilă plaja din zona Cala Gonone (excluzând plajale din staţiune) şi asta pentru că este singura la care se poate ajunge cu barca, cu maşina sau pe jos (vreo oră de mers pe jos din staţiune). Plaja este cu pietre mici, albe, dar incomode atunci când vrei să te întinzi. Şezlonguri nu se pot închiria, umbrele nici atât, singura facilitate modernă fiind o tonetă cu sandvichuri care din când în când soseşte la terminarea drumului care duce la Cala Fuili (de aici se coboară vreo 2..3 minute până la plajă). Plaja Cala Fuili merită vizitată şi datorită acelor pietre albe din care e formată pentru că e ceva unic, fiind greu de întâlnit în altă parte o asemnea plaja. O notez doar cu nota 3 din 5 pentru că ulterior am văzut alte plaja mult mai deosebite. Dacă erea singura din zonă la care mergeam cu soguranta primea de la mine o notă mai bună.

adaugat la data de 24-04-2013, 13:11

Poze:


Adăugat la: Cala Fuili

marius spune:

O plajă de 5 stele! Chiar dacă nu sunt prea multe facilităţi (doar un mic bar), plaja, apa mării şi nisipul o fac să fie probabil cea mai frumoasă plaja din zona (la egalitate cu cea din Cala Biriola). Cum am ajuns şi aici în aceeaşi zi în care am fost şi la Cala Biriola şi nu am prea avut parte de soare. De ajuns aici clar că numai cu barca se poate ajunge. Atât de mult mi-a plăcut încât nu prea mai am cuvinte, aşa că pozele de mai jos spun totul despre Cala Mariolu. Eu îi dau 5 stele şi dacă aş mai ajuns în zona cred că aş merge să stau o zi întreagă aici, nu doar 2 ore cât am stat atunci când am fost acolo.

adaugat la data de 24-04-2013, 12:40

Poze:


Adăugat la: Cala Mariolu

marius spune:

Plajă de la Cala Biriola este super şi nu trebuie ratată! Noi am ajuns cu barca într-o excursie organizată pe la mai multe plaje din zonă şi am stat cam 1 oră.. 1 oră jumate. Pe jos sau cu maşina sigur nu se poate ajunge. Din păcate vremea nu a ţinut prea mult cu noi şi nu prea am avut soare (erea şi în luna septembrie) însă pot spune că şi aşa momentele petrecute pe aceasta plajă sunt unice datorită cadrului natural în care se afla situată, a nisipului amestecat cu pietriş fin şi a mai ales a apei care erea super clara. Pozele spun multe. Este o zonă în care sunt foarte mulţi pasionaţi de scuba diving, şi chiar dacă nu ai echipament special pentru scuba diving şi doar cu o pereche de ochelari subacvatici poţi vedea mulţi peşti coloraţi.

adaugat la data de 24-04-2013, 12:02

Poze:


Adăugat la: Cala Biriola

marius spune:

La Grotta del Bue Marino am fost în toamna anului 2012. Peştera este amenajata pentru vizitatori pe aproximativ 1 km, ghidul a oferit explicaţii în lb engleză pentru noi 2 şi un cuplu de norvegieni (restul grupului cu care am intrat în peştera ereau toţi italieni). Am ajuns la peştera după un drum de aproximativ jumate de oră pe munte (de la Cala Fuili, care până la ea se poate ajunge cu maşina sau pe jos), Numele peşterii (Bue Marino ) vine de la o specie de focă dispărută de vreo 30 de ani din zona datorită braconajui. Durata vizitei la peşteră a fost de aproximativ 2 ore.

adaugat la data de 21-04-2013, 17:00

Poze:


Adăugat la: Grotta Del Bue Marino


Blogurile de călătorie ale lui marius
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu

Într-o zi de sâmbătă ne-am propus să mergem pe traseul de creastă între Bâlea Lac şi vârful Negoiu, să trecem pe la lacul Călţun, prin...

Adăugat la 03/08/2013      Postări (5)

O săptămână în Sardinia
O săptămână în Sardinia

Sardinia pentru mine nu a fost nici un moment o destinaţie în care să îmi doresc să ajung poate şi pentru că nu am prieteni care să fi ajuns...

Adăugat la 14/04/2013      Postări (6)

Comentarii
 
Nu există comentarii!