Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeCălători • marius


Prietenii lui marius

marius
Utilizator Junior (54.21 puncte)
Nume:
Marius
Localitate natală:
Sibiu
Localitate actuală:
Sibiu
Interesat(ă) de:
Să cunosc oameni noi, Să cunosc oameni noi cu care să călătoresc, Să intru în contact cu oamenii din orașul meu, Să împart experientele mele din călătorii,

Planuri de călătorii:

Pentru moment nu am planuri de călătorii.

Până acum am călătorit în:

:( nu prea am călătorit dar te țin la curent.

Limbi vorbite:


Cărţi favorite:


Muzică favorită:


Cea mai memorabilă experienţă de călătorie:


Impresiile lui marius

marius spune:

Am mers cu maşina din Ulcijn vreo 4 km spre Bar, apoi am făcut la stânga pe un drum pe care abia încap 2 maşini, am urcat câteva sute de metrii şi apoi am coborât printr-o plantaţie de măslini spre Golful Valdanos.

Am parcat la vreo 100 de metrii de plajă, ne-am pregătit de plajă, şi când am ajuns la malul mării surpriză: celebra plajă Valdanos erea cu nisip amestecat cu pietre mari şi... plin de alge. Atât în apă cât şi la mal. Nu semana deloc cu plaja pe care o văzusem noi în poze pe site-urile de impresii. Nu ne-a plăcut deloc aşa că am plecat de acolo spre Petrovac.

adaugat la data de 06-05-2013, 11:29

Poze:


Adăugat la: Plaja Valdanos

marius spune:

Când am fost să vedem Mokra Gora şi satul lui Kusturita iniţial am vrut să ne cazăm în Drvengrad însă preţul erea mai mare decât aveam bugetul alocat cazării în Serbia aşa că am căutat pe booking.com o cazare în zonă la un preţ mai ok. Astfel am descoperit Vila Pina care din poze ni s-a părut foarte ok şi la un preţ bun.

La faţa locului am fost plăcut impresionaţi, Vila Pina fiind într-o pădure din staţiunea Zlatibor (staţiune care se afla la 17 km de satul lui Kusturica). Pentru un studio de 4 persoane (1 dormitor şi 1 living cu bucătărie) am plătit 60 de euro. Când am ajuns acolo fata de la recepţie nu vorbea engleză dar amabilă a sunat pe cineva care ştie engleză ca să ne putem întelege.

Camerele foarte curate, mocheta pe jos, internet wireless gratuit şi parcare inclusă. După părerea noastră Vila Pina din Zlatibor este o unitate de cazare de nota 10 (are si nota 9 pe booking.com ceea ce este extraordinar de bine) la care nu am avut absolut nimic de reproşat. Ca un fapt divers, pe booking.com ereau doar 2 unităţi de cazare în Zlatibor iar la faţa locului câteva zeci de hoteluri şi pensiuni.

adaugat la data de 04-05-2013, 17:33

Poze:


Adăugat la: Vila Pina

marius spune:

Primul obiectiv turistic la care ne-am oprit când am ajuns în Serbia a fost Mokra Gora, localitate celebră datorită lui Emir Kusturica. Aici aveam două lucruri de făcut: o plimbare cu mocăniţa pe Šargan Eight şi să vedem satul Drvengrad.

Am început cu mocăniţa, după un mic dejul luat la restaurantul din gara Mokra Gora. Plimbarea cu trenuleţul durează aproximativ 2 ore şi costă vreo 500 dinari sârbeşti care înseamnă 4,5 euro şi se poate plăti atât cu cardul (cum am făcut noi) cât şi cash (în euro sau dinari). Dacă plătiţi cu euro trebuie ştiut că restul îl primiţi în dinari şi că sârbii sunt foarte corecţi, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji.

Gara din Mokra Gora, celalte gări în care opreşte trenul şi vagoanele sunt impecabile. Curate, îngrijite şi renovate, arată de parcă ai fi în Austria şi nicidecum în Serbia. Am fost cu mocăniţa şi în România, pe Valea Vaserului însă nu prea există termen de comparaţie.

Traseul pe care merge mocăniţa este idilic, peisajele montane sunt superbe, valea pe care este construită linia ferată vă dezvăluie în depărtare câteva sate sârbeşti şi din loc în loc sunt platforme amenajate unde opreşte trenuleţul pentru a admira peisajele. La întoarcere mocăniţa opreşte într-o gară unde este şi o terasă -bar- restaurant unde puteţi servi băuturi şi mâncare, iar preţurile sunt foarte ok. Aici am încercat o cola sârbească ( Cokta ) pe care însă nu o recomand deloc.

Una din gările în care opreşte trenul este cea în care s-a filmat Life is Miracle, film regizat de Emir Kusturica pe care noi l-am văzut după ce am fost în Mokra Gora şi nu înainte. Celor care vor să treacă prin Mokra Gora le recomand să vadă mai întâi filmul. Apoi sa facă o poză în respectiva gară.

adaugat la data de 04-05-2013, 16:26

Poze:


Adăugat la: Plimbare cu mocăniţa pe Šargan Eight

marius spune:

În drumul spre Muntenegru cu maşina am făcut şi un mic ocol pentru a vedea acest sat despre care auzisem numai lucruri frumoase. Şi întradevăr, este un sat deosebit care merita văzut. Zona pare un fel de "Maramureş" dar în miniatură şi mult mai bine pus la punct: case tradiţionale din lemn, maşini retro şi lume bine dispusă.

Ca să ajungem la satul lui Kusturica am mers de la Uzice spre Zlatibor apoi am făcut la dreaptă spre Mokra Gora. Cu 1 km înainte de Mokra Gora, este un semn cu Drvengrad şi mai este de urcat maxim 1 km. Apoi am lăsat maşina la o parcare la intrarea în sat (nu se plăteşte parcarea) şi în prima fază ne-am gândit să ne cazăm chiar în satul lui Kusturica.

După ce ne-am plimbat pe uliţe câteva zeci de minute ne-am răzgândit şi am plecat mai departe spre Zlatibor. De vizitat Drvengrad îţi ia mai puţin de 1 oră, sunt doar câteva străduţe cu casele de lemn, intrarea costa aproximativ 2 euro de persoană (200 de dinari sârbeşti mai exact), pe multe din căsuţe sunt picturi cu diverse personalităţi din Serbia, sculpturi din lemn, o biserică, etc.

Cei care îşi doresc cazare în satul lui Kusturica, se poate sta la căsuţe de 4 stele cu aproximativ 65 de euro camera, include micul dejun, cina şi accesul la piscină. Exista şi o pivniţă - celulă în care ar trebui să stea George Bush, având în vedere cât de mult rău a făcut poporului sârb, motiv pentru care este pictat pe intrarea în celulă.

adaugat la data de 04-05-2013, 13:35

Poze:


Adăugat la: Drvengrad – Satul lui Kusturica

marius spune:

În concediul de anul trecut petrecut prin ţări din fosta Iugoslavie am bifat şi două obiective din Bosnia: oraşul Mostar şi Cascada Kravice. Ca să ajungem la cascada am plecat din Mostar pe drumul european E73 care duce spre Croaţia, apoi după vreo 25...30 km, în localitatea Caplijna am făcut la dreaptă spre Ljubuški. După ce am mers vreo 5...10 km, imediat după ce am trecut de localitatea Studenci se face un drum la stânga spre Kravice (este şi un semn) pe care se mai merge cam 4 km şi se ajunge la o parcare unde se afla şi un bar terasă.

Noi cum am ajuns seara târziu (se innoptase deja), am întrebat la bar dacă este vreo pensiune unde să ne cazăm şi.... supriza! În apropierea cascadei nu este nici o unitate de cazare! Aşa că am stat la terasa vreo oră până pe la ora 22.30 când s-a închis apoi ne-am pus să dormim lângă maşină. Nu eream singuri, mai erea un cuplu de englezi care au ales să doarmă în maşină.

Dimineaţa devreme când ne-am trezit am mers să vedem şi celebra cascadă Kravice. Pentru a ajunge la cascadă de la parcare trebuie coborâte câteva scări şi ceva serpentine pe o potecă cimentată în mare parte.

Într-adevăr este o cascadă extraordinară! Divizată în vreo 10...15 cascade mai mici, este cu siguranţă cea mai frumoasă cascadă pe care am văzut-o până acum. Păcat, mare păcat, că la baza cascadei s-au gândit să facă o terasă de prost gust cu mese şi scaune de plastic aşa cum ereau la noi terasele acum 10 ani. Iniţial ne gândeam să înotăm în lacul de la baza cascadei care avea o apă cristalină însă ne-am răzgândit când am văzut 2 şerpi în apă.

După ce am admirat vreo oră cascada am plecat de acolo cum o întrebare: cum poate omul să îşi bată joc aşa de o minunăţie a naturii? Cu siguranţă dacă nu ar fi fost Cascada Kravice în Bosnia şi ar fi fost în Croaţia ar fi arătat totul în jurul ei mult, mult diferit.

Oricum, dacă aveţi drum prin zonă merită să faceţi un ocol de câţiva zeci de kilometrii să vedeţi Cascada Kravice. Pozele de mai jos spun mai mult decât 1000 de cuvinte.

adaugat la data de 03-05-2013, 08:12

Poze:


Adăugat la: Cascada Kravice


Blogurile de călătorie ale lui marius
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu

Într-o zi de sâmbătă ne-am propus să mergem pe traseul de creastă între Bâlea Lac şi vârful Negoiu, să trecem pe la lacul Călţun, prin...

Adăugat la 03/08/2013      Postări (5)

O săptămână în Sardinia
O săptămână în Sardinia

Sardinia pentru mine nu a fost nici un moment o destinaţie în care să îmi doresc să ajung poate şi pentru că nu am prieteni care să fi ajuns...

Adăugat la 14/04/2013      Postări (6)

Comentarii
 
Nu există comentarii!