Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeCălători • marius


Prietenii lui marius

marius
Utilizator Junior (54.21 puncte)
Nume:
Marius
Localitate natală:
Sibiu
Localitate actuală:
Sibiu
Interesat(ă) de:
Să cunosc oameni noi, Să cunosc oameni noi cu care să călătoresc, Să intru în contact cu oamenii din orașul meu, Să împart experientele mele din călătorii,

Planuri de călătorii:

Pentru moment nu am planuri de călătorii.

Până acum am călătorit în:

:( nu prea am călătorit dar te țin la curent.

Limbi vorbite:


Cărţi favorite:


Muzică favorită:


Cea mai memorabilă experienţă de călătorie:


Impresiile lui marius

marius spune:

Stânca Kamen este "vedeta" staţiunii Brela, aşa că nu se poate să ajungi în Brela şi să nu vezi această minune a naturii: o stâncă impunătoare pe care natura şi-a făcut loc. Croaţii au pus la baza ei in apă lumini şi seara / noaptea este frumos luminată.

Noi am mers de două ori să vedem această stâncă: odată ziua, chiar când am ajuns în staţiunea Brela şi am zis să începem cu simbolul staţiunii şi a doua oară seara, când ne-am plimbat pe faleză şi am ales un restaurant la care să cinăm (şi unde am mâncat cel mai bun ton pe care l-am mâncat până acum).

adaugat la data de 11-05-2013, 18:51

Poze:

Adăugat la: stânca Kamen Brela

marius spune:

După sejurul de 1 săptămâna în Muntenegru ne-am propus ca în cea de-a doua săptămână de concediu să ne plimbăm prin Croaţia. Am început cu Dubrovnik care nu trebuie ratat. Oraşul vechi arată foarte bine şi nu pare deloc a fi prezent într-o ţară balcanică cum este Croaţia ci mai degrabă in... Italia.

Am parcat maşina ceva mai sus de oraşul vechi, într-o parcare acoperită, preţul foarte mare (20 Kn pe oră, ceea ce înseamnă 2,6 euro/oră!) apoi am coborât spre oraşul vechi pe străduţe înguste care au un farmec aparte.

Intrarea în oraşul vechi se face pe un pod din piatră şi pe sub Poarta Pile care este situată în partea de nord a Oraşului Vechi şi care are o arhitectură deosebită.

Ne-am plimbat vreo jumătate de oră prin Oraşul Vechi si apoi ne-am hotărât să urcăm şi pe ziduri. Nu a fost deloc uşor să găsim una din cele 3 intrări, cred că vreo 20 de minute am străbătut străduţele mici, pietruite, până am găsit o intrare.

Taxa de intrare pe ziduri costa cam 9 euro şi trebuie plătită în moneda croată, kuna. Am avut la noi datorită unui bancomat aflat înainte să trecem podul de piatră spre Oraşul Vechi, atunci când am vrut să ne cumpărăm ceva de mâncare de la un fast food. Să urci pe zidurile de fortificaţie din Dubrovnik este obligatoriu. Nu poţi zice că ai vizitat Dubrovnik dacă nu faci turul complet al zidurilor!

Toată plimbarea pe Zidurile Oraşului Vechi Dubrovnic ne-a luat mai mult de 1 ora la pas grăbit, altfel pe puţin 2 ore ai nevoie. Piesajul superb, îţi taie respiraţia şi din loc în loc te opreşti pentru a-l admira. Foarte mulţi turişti (italieni, englezi şi asiatici), iar pe ziduri sunt şi 2 sau 3 restaurante de unde îţi poţi cumpăra apă şi diverse băuturi răcoritoare (cam 2 euro o apă plajă la jumate, 5 euro un fresh de portocale).

De pe ziduri se vede şi Vechiul Port din Dubrovnik, unde, când eram noi pe ziduri tocmai acosta la câteva sute de metrii de el o navă de croazieră COSTA FANTASIA şi de la care porneau cateva bărcuţe cu turişti către ţărm.

După plimbarea de pe Zidurile Oraşului Vechi am făcut mici cumpărături de obiecte artizanale (un tablou pictat la faţa locului, magneţi de frigider, etc) şi apoi am plecat spre maşina pentru că urma drumul spre Mostar. Nu am rămas să luăm masa în interiorul cetăţii Dubrovnik (unde erau foarte multe restaurante cu peste şi fructe de mare) datorită preţurilor mari şi foarte mari.

adaugat la data de 11-05-2013, 11:02

Poze:


Adăugat la: Zidurile oraşului Dubrovnik

marius spune:

În sejurul prin fosta Iugoslavie de anul trecut ne-am trecut pe listă şi oraşul Mostar din Bosnia Herţegovina, mai ales că dacă vreo să mergi cu maşina din Dubrovnic spre Split inevitabil eşti nevoit să treci şi prin Bosnia. Aşa că dacă iniţial nu erea pe lista noastră, renumele pe care îl are oraşul Mostar ne-a făcut să îl bifăm,

Când am ajuns în Mostar primul lucru ce l-am făcut după ce am parcat maşina (şi am plătit pentru parcare 1 euro ora) a fost să mergem la podul Stari Most (sau cum îl ştie toată lumea, Podul Vechi). Podul are o arhitectură deosebită, se vede clar că a fost reconstruit (nu arata nici pe departe ca un pod vechi de peste 500 de ani), înainte de a ajunge la pod este o străduţă cu multe tarabe şi magazine cu suveniruri iar după ce treci podul peste Neretva este plin de terase şi restaurante. Pe pod plin de turişti şi 2 bosniaci curajoşi care pentru bani săreau în apele raului Neretva de pe pod. Sub pod ereau pescari şi un un grup de nuntaşi care faceu pozele de nuntă.

După ce am traversat podul ne-am oprit la o terasă restaurant unde am plătit masa şi băutura pentru 2 persoane vreo 20 de euro. Se pot folosi în Mostar pentru plati atât euro cât şi kune croate şi moneda lor, KM - marca bosniaca convertibilă. Nu are rost să vă schimbaţi bani dinainte în KM deoarece bosniacii sunt foarte corecţi când trebuie să vă dea rest. 1 € = 1,95 KM

adaugat la data de 10-05-2013, 21:59

Poze:


Adăugat la: Podul Vechi din Mostar

marius spune:

Am mers cu maşina din Ulcijn vreo 4 km spre Bar, apoi am făcut la stânga pe un drum pe care abia încap 2 maşini, am urcat câteva sute de metrii şi apoi am coborât printr-o plantaţie de măslini spre Golful Valdanos.

Am parcat la vreo 100 de metrii de plajă, ne-am pregătit de plajă, şi când am ajuns la malul mării surpriză: celebra plajă Valdanos erea cu nisip amestecat cu pietre mari şi... plin de alge. Atât în apă cât şi la mal. Nu semana deloc cu plaja pe care o văzusem noi în poze pe site-urile de impresii. Nu ne-a plăcut deloc aşa că am plecat de acolo spre Petrovac.

adaugat la data de 06-05-2013, 11:29

Poze:


Adăugat la: Plaja Valdanos

marius spune:

Când am fost să vedem Mokra Gora şi satul lui Kusturita iniţial am vrut să ne cazăm în Drvengrad însă preţul erea mai mare decât aveam bugetul alocat cazării în Serbia aşa că am căutat pe booking.com o cazare în zonă la un preţ mai ok. Astfel am descoperit Vila Pina care din poze ni s-a părut foarte ok şi la un preţ bun.

La faţa locului am fost plăcut impresionaţi, Vila Pina fiind într-o pădure din staţiunea Zlatibor (staţiune care se afla la 17 km de satul lui Kusturica). Pentru un studio de 4 persoane (1 dormitor şi 1 living cu bucătărie) am plătit 60 de euro. Când am ajuns acolo fata de la recepţie nu vorbea engleză dar amabilă a sunat pe cineva care ştie engleză ca să ne putem întelege.

Camerele foarte curate, mocheta pe jos, internet wireless gratuit şi parcare inclusă. După părerea noastră Vila Pina din Zlatibor este o unitate de cazare de nota 10 (are si nota 9 pe booking.com ceea ce este extraordinar de bine) la care nu am avut absolut nimic de reproşat. Ca un fapt divers, pe booking.com ereau doar 2 unităţi de cazare în Zlatibor iar la faţa locului câteva zeci de hoteluri şi pensiuni.

adaugat la data de 04-05-2013, 17:33

Poze:


Adăugat la: Vila Pina


Blogurile de călătorie ale lui marius
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu

Într-o zi de sâmbătă ne-am propus să mergem pe traseul de creastă între Bâlea Lac şi vârful Negoiu, să trecem pe la lacul Călţun, prin...

Adăugat la 03/08/2013      Postări (5)

O săptămână în Sardinia
O săptămână în Sardinia

Sardinia pentru mine nu a fost nici un moment o destinaţie în care să îmi doresc să ajung poate şi pentru că nu am prieteni care să fi ajuns...

Adăugat la 14/04/2013      Postări (6)

Comentarii
 
Nu există comentarii!