Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeCălători • marius


Prietenii lui marius

marius
Utilizator Junior (54.21 puncte)
Nume:
Marius
Localitate natală:
Sibiu
Localitate actuală:
Sibiu
Interesat(ă) de:
Să cunosc oameni noi, Să cunosc oameni noi cu care să călătoresc, Să intru în contact cu oamenii din orașul meu, Să împart experientele mele din călătorii,

Planuri de călătorii:

Pentru moment nu am planuri de călătorii.

Până acum am călătorit în:

:( nu prea am călătorit dar te țin la curent.

Limbi vorbite:


Cărţi favorite:


Muzică favorită:


Cea mai memorabilă experienţă de călătorie:


Impresiile lui marius

marius spune:

În ultima zi a sejurului în Croaţia ne-am propus să vedem cele 2 mari Parcuri Naţionale din Crotia: Krka şi mai cunoscutul Plitvice. Distanţa între cele două parcuri este de aproximativ 250 km. La Parcul Naţional Plitvice am ajuns dupămasa, am parcat maşina - destul de piperat preţul pentru parcare (7 kuna pe oră, ceea ce insemana cam 0.9 euro) şi am intrat în parc.

Intrarea în Parcul Naţional Plitvice costă 110 kuna (aproximativ 14 euro) şi acest preţ este valabil indiferent de traseul ales (sunt trasee mai scurte, de 2... 3 ore şi trasee mai lungi care durează 6..7 ore). Noi am ales un traseu scurt pentru că era deja prea târziu pentru un traseu lung, deşi ar fi meritat să ne petrecem o zi întreagă în acest parc.

După ce am intrat în parc am luat un vaporaş să traversăm un lac (cred că Kozjak îi spune dar nu sunt sigur), apoi de acolo urmează traseele. Am pornit la pas pe unul dintre ele (scurt) şi timp de aproape 2 ore ne-am plimbat prin parc după care am ajuns la o staţie de autobuz/trenuleţ de unde am luat un vehicul pentru întoarcere.

Parcul este superb, cu lacuri, cascade, caverne, vegetaţie luxuriantă, foarte bine amenajat pentru turişti şi neapărat de trecut pe lista cu ce trebuie vizitat în Croaţia.

adaugat la data de 26-05-2013, 17:26

Poze:


Adăugat la: Parcul Național Lacurile Plitvice

marius spune:

După ce am plecat din staţiunea Brela ne-am propus să vizităm Parcul Naţional Krka din localitatea Skradin, aproape de Šibenik. Din Brela până la acest parc sunt vreo 130 de km, mare parte din drum fiind pe o autostradă impecabilă prin munţi (da, croaţii au putut să facă şi autostrăzi prin munţi!)

Am ajuns la parcarea de la intrarea în parc din Lozovac (parcarea este imensă, pentru câteva sute de maşini, se poate şi campa acolo), iar de la parcare am luat autobuzul până la intrarea în parc. Intrarea în parc costa 80 sau 90 kn (în jur de 10...12 euro) şi autobuzele vin destul de des, aşa că nici la intrare şi nici la plecare nu prea ai mult de aşteptat.

Plimbarea prin Parcul Naţional Krka se face pe alocuri pe punţi de lemn peste apa limpede în care se văd peştii, iar atracţiile principale sunt cascadele (superbe) şi o imensă piscina naturală unde se poate face baie (şi în care ereau sute de turişti). Noi am stat cam 2 ore în parc şi nu am mai făcut baie în celebra piscina naturală datorită aglomeraţie din ea şi pentru că eream şi puţin grăbiţi să mergem către următorul parc, Plitivice. La ieşirea din parc este un magazin de suveniruri lângă o centrală hidroelectrică care a fost construită în 1895, fiind prima din Croaţia. Despre acest Parc Natural ar fi multe de povestit însă pozele spun şi mai multe. 

Ideea de bază este că dacă sunteţi în zona merită să faceţi o plimbare de câteva ore prin acest minunat parc (vă puteţi petrece chiar şi o jumătate de zi în el dacă alegeţi să mergeţi cu barca la insula Visovac unde se afla Manăstirea Visovac).

adaugat la data de 17-05-2013, 23:03

Poze:


Adăugat la: Parcul Naţional Krka

marius spune:

În staţiunea Brela am ajuns întâmplător, datorită internetului. Iniţial ne făcusem planul să mergem în staţiunea Omis, dar o căutare pe Google la "cele mai frumoase plaje de pe litoralul Dalmaţiei" ne-a afişat poze cu plaja Punta Rata şi informaţia cum că a fost la un moment dat pe locul 6 în clasamentul Forbes al celor mai frumoase plaje din lume. Am fost impresionaţi de pozele văzute aşa că ne-am schimbat planul şi ne-am cazat în staţiunea Brela.

Plaja Punta Rata din Brela intradevăr este deosebită şi mie mi-a plăcut foarte mult. Chiar dacă nu este cu nisip fin ci mai degrabă pietriş mestecat cu nisip, farmecul plajei îl dau pinii care pe alocuri ajung până aproape de apă. Plaja este foarte curată, apa incredibil de limpede, am prins şi o zi cu valuri mari, iar de umbrelă de plajă nu prea ai nevoie având în vedere că umbra pinilor ajunge până pe plajă. Dacă totuşi vrei să închiriezi o umbrelă împreună cu un şezlong, între orele 10 şi 18 costă 25 kn (aproximativ 3,3 euro).

Seara, pe faleza staţiunii este minunata o plimbare printre pădurea de pini frumos mirositoare, care îţi lasă impresia că eşti undeva la munte deşi este la câţiva metri de mare, iar restaurantele din zona te aşteaptă cu specialităţi locale. Noi am ales restaurantul Punta Rata care este aproape de stânca Kamen Brela şi unde am fost serviţi cu cel mai bun steak de ton pe care l-am mâncat până acum, alături de legume gratinate în stil dalmaţian şi un vin croat foarte bun.

adaugat la data de 17-05-2013, 16:04

Poze:


Adăugat la: Plaja Punta Rata

marius spune:

Stânca Kamen este "vedeta" staţiunii Brela, aşa că nu se poate să ajungi în Brela şi să nu vezi această minune a naturii: o stâncă impunătoare pe care natura şi-a făcut loc. Croaţii au pus la baza ei in apă lumini şi seara / noaptea este frumos luminată.

Noi am mers de două ori să vedem această stâncă: odată ziua, chiar când am ajuns în staţiunea Brela şi am zis să începem cu simbolul staţiunii şi a doua oară seara, când ne-am plimbat pe faleză şi am ales un restaurant la care să cinăm (şi unde am mâncat cel mai bun ton pe care l-am mâncat până acum).

adaugat la data de 11-05-2013, 18:51

Poze:

Adăugat la: stânca Kamen Brela

marius spune:

După sejurul de 1 săptămâna în Muntenegru ne-am propus ca în cea de-a doua săptămână de concediu să ne plimbăm prin Croaţia. Am început cu Dubrovnik care nu trebuie ratat. Oraşul vechi arată foarte bine şi nu pare deloc a fi prezent într-o ţară balcanică cum este Croaţia ci mai degrabă in... Italia.

Am parcat maşina ceva mai sus de oraşul vechi, într-o parcare acoperită, preţul foarte mare (20 Kn pe oră, ceea ce înseamnă 2,6 euro/oră!) apoi am coborât spre oraşul vechi pe străduţe înguste care au un farmec aparte.

Intrarea în oraşul vechi se face pe un pod din piatră şi pe sub Poarta Pile care este situată în partea de nord a Oraşului Vechi şi care are o arhitectură deosebită.

Ne-am plimbat vreo jumătate de oră prin Oraşul Vechi si apoi ne-am hotărât să urcăm şi pe ziduri. Nu a fost deloc uşor să găsim una din cele 3 intrări, cred că vreo 20 de minute am străbătut străduţele mici, pietruite, până am găsit o intrare.

Taxa de intrare pe ziduri costa cam 9 euro şi trebuie plătită în moneda croată, kuna. Am avut la noi datorită unui bancomat aflat înainte să trecem podul de piatră spre Oraşul Vechi, atunci când am vrut să ne cumpărăm ceva de mâncare de la un fast food. Să urci pe zidurile de fortificaţie din Dubrovnik este obligatoriu. Nu poţi zice că ai vizitat Dubrovnik dacă nu faci turul complet al zidurilor!

Toată plimbarea pe Zidurile Oraşului Vechi Dubrovnic ne-a luat mai mult de 1 ora la pas grăbit, altfel pe puţin 2 ore ai nevoie. Piesajul superb, îţi taie respiraţia şi din loc în loc te opreşti pentru a-l admira. Foarte mulţi turişti (italieni, englezi şi asiatici), iar pe ziduri sunt şi 2 sau 3 restaurante de unde îţi poţi cumpăra apă şi diverse băuturi răcoritoare (cam 2 euro o apă plajă la jumate, 5 euro un fresh de portocale).

De pe ziduri se vede şi Vechiul Port din Dubrovnik, unde, când eram noi pe ziduri tocmai acosta la câteva sute de metrii de el o navă de croazieră COSTA FANTASIA şi de la care porneau cateva bărcuţe cu turişti către ţărm.

După plimbarea de pe Zidurile Oraşului Vechi am făcut mici cumpărături de obiecte artizanale (un tablou pictat la faţa locului, magneţi de frigider, etc) şi apoi am plecat spre maşina pentru că urma drumul spre Mostar. Nu am rămas să luăm masa în interiorul cetăţii Dubrovnik (unde erau foarte multe restaurante cu peste şi fructe de mare) datorită preţurilor mari şi foarte mari.

adaugat la data de 11-05-2013, 11:02

Poze:


Adăugat la: Zidurile oraşului Dubrovnik


Blogurile de călătorie ale lui marius
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu

Într-o zi de sâmbătă ne-am propus să mergem pe traseul de creastă între Bâlea Lac şi vârful Negoiu, să trecem pe la lacul Călţun, prin...

Adăugat la 03/08/2013      Postări (5)

O săptămână în Sardinia
O săptămână în Sardinia

Sardinia pentru mine nu a fost nici un moment o destinaţie în care să îmi doresc să ajung poate şi pentru că nu am prieteni care să fi ajuns...

Adăugat la 14/04/2013      Postări (6)

Comentarii
 
Nu există comentarii!