Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeCălători • marius


Prietenii lui marius

marius
Utilizator Junior (54.21 puncte)
Nume:
Marius
Localitate natală:
Sibiu
Localitate actuală:
Sibiu
Interesat(ă) de:
Să cunosc oameni noi, Să cunosc oameni noi cu care să călătoresc, Să intru în contact cu oamenii din orașul meu, Să împart experientele mele din călătorii,

Planuri de călătorii:

Pentru moment nu am planuri de călătorii.

Până acum am călătorit în:

:( nu prea am călătorit dar te țin la curent.

Limbi vorbite:


Cărţi favorite:


Muzică favorită:


Cea mai memorabilă experienţă de călătorie:


Impresiile lui marius

marius spune:

În sejurul de 2 săptămâni din Fortaleza am fost pentru o zi şi la Beach Park, parc acvatic care la vremea respectivă erea considerat cel mai mare din lume, cu un topogan enorm, de 42 m înălţime şi pe care nici unul dintre noi 3 nu am avut curaj să ne dăm.

Distanţa între Fortaleza şi Beach Park (care se afla în localitatea Aquiraz) am făcut-o cu taxiul în mai puţin de o oră şi ne-a costat 20 USD de persoană dus întors.

Plaja de lângă Beach Park erea superbă, cu palmieri impresionanţi, la intrarea în parcul acvatic cozi imense, însă agenţii de la intrare când au văzut că suntem străini ne-au chemat pe o intrare separată unde nu erea nimeni şi astfel am intrat în doar 5 minute. Nu îmi mai aduc aminte că a costat intrarea dar sigur a fost un preţ ok.

Despre acest aqua park pot spune că merită cea mai mare nota, este cel mai frumos amenajat aqua park în care am fost (şi am fost în Europa în destul de multe) şi nu trebuie ratat în cazul în care ajungeţi în Fortaleza! Noi am stat o zi întreagă şi dacă am mai fi avut timp şi bani cu siguranţă am mai fi mers încă odată.

adaugat la data de 29-08-2013, 16:16

Poze:


Adăugat la: Beach Park Fortaleza

marius spune:

Duminica trecută neştiind ce să facem am zis să mergem la Albota pentru câteva ore de relaxare şi să luăm prânzul, ştiind că păstrăvul este foarte bine gătit acolo. Distanţa din Sibiu până la Albota este de 56 km dacă se merge pe DN1 până în Arpaşu de Jos apoi pe un drum destul de bun până în Arpaşu de Sus şi de acolo un drum cam nasol (neasfaltat vreo 2 km) până la Complexul Turistic Albota.

Când am ajuns acolo parcarea aglomerată, erau câteva zeci de maşini parcate şi pe marginea drumului înainte de intrarea în complex, iar la restaurant toatele mesele ocupate inclusiv cele de la terasa. Noi am aşteptat cam jumate de oră până s-a eliberat o masă la terasă (în jurul orei 15.30) şi servirea a fost mult mai rapidă decât ne-am aşteptat (20..30 de minute, ceea ce e super rapid la câtă lume se afla în restaurant şi pe terasă). Eu mi-am luat plăchie de păstrăv cu mămăliguţă iar Delia a ales tocăniţă de ied cu piure de cartofi. Ambele au fost foarte bune. Plus limonadă şi socată (făcute de ei). Ca idee, un fel de mâncare costa cam 22...25 lei iar o limonadă sau socată 10 lei/litrul. 

La Albota se poate petrece lejer o zi întreagă fără să te plictiseşti: sunt bazine de pescuit păstrăv, locuri de joacă pentru copii atât acoperite cât şi în aer liber, piscina, şezlonguri, balansoare, un mic turn de observare a zonei, etc. Exista si o micro hodrocentrala la Albota, pe raul Arpaşel care produce 70 MW/luna, 30% folositi de pastravarie si 70% furnizati la retea, catre Electrica Sibiu.

Păstrăvul (pescuit de turişti sau de păstrăvarii de acolo) se poate cumpăra cu 24 lei kg, undita se închiriază cu 5 lei/oră şi dacă păstrăvarii au timp îl pot şi eviscera cu 5 lei kg. Sunt 2 tipuri de păstrăv în Păstrăvăria Albota: Fântânel (are aripioare albe, puncte roşii lateral şi spate închis) şi Curcubeu (are o dungă roşie şi un spate punctat). 

La întoarcere am ales celalalt drum, pe lângă mănăstirea ce la Carţişoara, care este neasfaltat şi destul de rău vreo 3,2 km apoi se ajunge în Transfagarasan. Până în Sibiu pe acest drum sunt 54 km.

adaugat la data de 18-08-2013, 19:41

Poze:


Adăugat la: Complex Turistic Păstrăvăria Albota din Arpaşu de Sus

marius spune:

În staţiunea Petrovac am ajuns mai mult din întâmplare, datorită faptului că nu ne-a plăcut în Ulcijn şi ne-am hotărât să mergem mai la nord spre oraşul Budva. În Petrovac na Moru (numele complet al staţiunii) sunt 2 plaje cunoscute: cea principală, Plaja Petrovac, şi una aflată la 500 de metri în directia Bar, plaja Lučice. Gazda noastră de la care am închiriat camera unde ne-am cazat ne-a recomantat plaja Lucice.

În cele două zile de stat în Petrovac am ales de fiecare dată plajă Lučice care ne-a plăcut cel mai mult şi care se află într-un mic golf, în stânga şi dreapta ei fiind doi versanţi împăduriţi cu pini. În versantul din partea dreapa, la contactul cu marea este o grotă în care se poate intra şi la care se poate ajunge înot.

Nisipul de la plaja Lučice este din pietriş fin amestecat cu nisip, plăcut la atingere. Adâncimea apei creşte destul de brusc, la vreo 10 metrii de plajă nu mai atingeam fundul mării. Pe plaja Lučice erau în general familii cu copii, dar şi tineri. Se puteau închiria umbrele şi şezlonguri, noi pentru 1 umbrela am platit 3 euro/zi.

În spatele plajei se află cateva terase unde se pot servi băuturi şi mâncare, preţurile la meniul zilei fiind cam pe la toate terasele 5,5 euro (supă şi fel principal), sandwich cu cartofi prăjiţi 3 euro, 1 bere 1,5...2 euro, apă plată 1,5 euro, limonadă 1,5.. 2 euro şi cola 1,5 euro. Pentru cei care vor să meargă cu maşina la plaja Lucice din Petrovac e bine de stiut că la 50 de metri de plajă este o parcare imensă pentru maşini.

adaugat la data de 27-05-2013, 18:56

Poze:


Adăugat la: Plaja Lučice

marius spune:

În ultima zi a sejurului în Croaţia ne-am propus să vedem cele 2 mari Parcuri Naţionale din Crotia: Krka şi mai cunoscutul Plitvice. Distanţa între cele două parcuri este de aproximativ 250 km. La Parcul Naţional Plitvice am ajuns dupămasa, am parcat maşina - destul de piperat preţul pentru parcare (7 kuna pe oră, ceea ce insemana cam 0.9 euro) şi am intrat în parc.

Intrarea în Parcul Naţional Plitvice costă 110 kuna (aproximativ 14 euro) şi acest preţ este valabil indiferent de traseul ales (sunt trasee mai scurte, de 2... 3 ore şi trasee mai lungi care durează 6..7 ore). Noi am ales un traseu scurt pentru că era deja prea târziu pentru un traseu lung, deşi ar fi meritat să ne petrecem o zi întreagă în acest parc.

După ce am intrat în parc am luat un vaporaş să traversăm un lac (cred că Kozjak îi spune dar nu sunt sigur), apoi de acolo urmează traseele. Am pornit la pas pe unul dintre ele (scurt) şi timp de aproape 2 ore ne-am plimbat prin parc după care am ajuns la o staţie de autobuz/trenuleţ de unde am luat un vehicul pentru întoarcere.

Parcul este superb, cu lacuri, cascade, caverne, vegetaţie luxuriantă, foarte bine amenajat pentru turişti şi neapărat de trecut pe lista cu ce trebuie vizitat în Croaţia.

adaugat la data de 26-05-2013, 17:26

Poze:


Adăugat la: Parcul Național Lacurile Plitvice

marius spune:

După ce am plecat din staţiunea Brela ne-am propus să vizităm Parcul Naţional Krka din localitatea Skradin, aproape de Šibenik. Din Brela până la acest parc sunt vreo 130 de km, mare parte din drum fiind pe o autostradă impecabilă prin munţi (da, croaţii au putut să facă şi autostrăzi prin munţi!)

Am ajuns la parcarea de la intrarea în parc din Lozovac (parcarea este imensă, pentru câteva sute de maşini, se poate şi campa acolo), iar de la parcare am luat autobuzul până la intrarea în parc. Intrarea în parc costa 80 sau 90 kn (în jur de 10...12 euro) şi autobuzele vin destul de des, aşa că nici la intrare şi nici la plecare nu prea ai mult de aşteptat.

Plimbarea prin Parcul Naţional Krka se face pe alocuri pe punţi de lemn peste apa limpede în care se văd peştii, iar atracţiile principale sunt cascadele (superbe) şi o imensă piscina naturală unde se poate face baie (şi în care ereau sute de turişti). Noi am stat cam 2 ore în parc şi nu am mai făcut baie în celebra piscina naturală datorită aglomeraţie din ea şi pentru că eream şi puţin grăbiţi să mergem către următorul parc, Plitivice. La ieşirea din parc este un magazin de suveniruri lângă o centrală hidroelectrică care a fost construită în 1895, fiind prima din Croaţia. Despre acest Parc Natural ar fi multe de povestit însă pozele spun şi mai multe. 

Ideea de bază este că dacă sunteţi în zona merită să faceţi o plimbare de câteva ore prin acest minunat parc (vă puteţi petrece chiar şi o jumătate de zi în el dacă alegeţi să mergeţi cu barca la insula Visovac unde se afla Manăstirea Visovac).

adaugat la data de 17-05-2013, 23:03

Poze:


Adăugat la: Parcul Naţional Krka


Blogurile de călătorie ale lui marius
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu
de la Bâlea Lac la vârful Negoiu

Într-o zi de sâmbătă ne-am propus să mergem pe traseul de creastă între Bâlea Lac şi vârful Negoiu, să trecem pe la lacul Călţun, prin...

Adăugat la 03/08/2013      Postări (5)

O săptămână în Sardinia
O săptămână în Sardinia

Sardinia pentru mine nu a fost nici un moment o destinaţie în care să îmi doresc să ajung poate şi pentru că nu am prieteni care să fi ajuns...

Adăugat la 14/04/2013      Postări (6)

Comentarii
 
Nu există comentarii!