Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinaţii turisticeRomâniajudeţul SibiuArpaşu de JosCazare în Arpaşu de Jos

Toate pozele


Harta


Cazare din Arpaşu de Jos

Casa de vacanţă Marin din Arpaşu de Sus

0 voturi

Casa Arpaşana din Arpaşu de Sus

0 voturi
Ai fost aici? Scrie o impresie!


Complex Turistic Păstrăvăria Albota din Arpaşu de Sus

bazat pe 12 voturi - Adaugă Impresie

Pret: 160 RON

Comuna Arpaşu de Jos, Sat Arpaşu de Sus Nr. 505

Cea mai modernă locaţie de cazare de la baza nordică a munţilor Făgăraş, Pensiunea Păstrăvăria Albota din cadrul complexului turistic cu acelaşi nume, este cotată de Ministerul Turismului cu 4 stele şi dispune de 42 camere moderne, amenajate în stil rustic şi totodată şi modern, camere ce au baie proprie, TV conectat la satelit, încălzire centrală şi vedere spre Căldarea Arpăşelului.

Complex Turistic Păstrăvăria Albota din Arpaşu de Sus este un loc ideal pentru a petrece o săptămână de relaxare, un weekend sau chiar şi numai o zi având în vedere multitudinea de activităţi ce se pot desfăşura: plimbări cu ATV, plimbări cu bicicletele, tenis de masă, drumeţii în rezervaţia Arpaşel, călărie, plimbări cu trăsura, pescuit de păstrăv, relaxare la piscină, etc. Pentru cei mici este şi un loc de joacă amenajat pentru copii de la vârsta de un an în sus.

Restaurantul păstrăvăriei Albota este unul cu mâncăruri tradiţionale româneşti, iar specialităţile casei sunt cele mai căutate: păstrăv în fulgi de porumb, tocană de ied, caviar de păstrăv, păstrăv afumat în sos de hrean, cotlete de berbecuţ cu rozmarin şi pulpa de ied la grătar cu mămăliguţa. Complexul dispune de solar pentru legumele servite în restaurant (roşii, castraveţi, ardei, ridichi, salată, ceapă), ferma de animale în localitatea Poieniţa (unde se cresc bivoli, vaci de rasă angus, iepuri, găini, bibilici, capre, oi), brutărie, carmangerie şi atelier de prelucrat lapte.

Complexul Albota dispune şi de 3 săli de conferinţă cu capacitatea între 20 şi 100 de persoane, în care se pot organiza diverse prezentări, traininguri, seminarii şi festivităţi.

Preţurile la cazare în cadrul pensiunii Albota pornesc de la 160 lei pe noapte camera dublă şi ajung la 360 lei pe noapte pentru un apartament în weekend, copii până la 2 ani sunt cazaţi gratuit iar cei între 2 şi 12 ani beneficiază de reducere 50% la cazare. În cazul cazării în clădirile anexe pensiunii principale preţul este redus cu 20% iar preţul pentru acces la jacuzzi şi sauna este de 25 lei/2 ore pentru cei cazaţi în cadrul complexului.

 Rezervări la pensiunea Păstrăvăria Albota din Arpaşu de Sus se pot face la numărul de telefon mobil 0374.202.157 sau 0743.321.015


Impresii Complex Turistic Păstrăvăria Albota din Arpaşu de Sus

marius spune:

Duminica trecută neştiind ce să facem am zis să mergem la Albota pentru câteva ore de relaxare şi să luăm prânzul, ştiind că păstrăvul este foarte bine gătit acolo. Distanţa din Sibiu până la Albota este de 56 km dacă se merge pe DN1 până în Arpaşu de Jos apoi pe un drum destul de bun până în Arpaşu de Sus şi de acolo un drum cam nasol (neasfaltat vreo 2 km) până la Complexul Turistic Albota.

Când am ajuns acolo parcarea aglomerată, erau câteva zeci de maşini parcate şi pe marginea drumului înainte de intrarea în complex, iar la restaurant toatele mesele ocupate inclusiv cele de la terasa. Noi am aşteptat cam jumate de oră până s-a eliberat o masă la terasă (în jurul orei 15.30) şi servirea a fost mult mai rapidă decât ne-am aşteptat (20..30 de minute, ceea ce e super rapid la câtă lume se afla în restaurant şi pe terasă). Eu mi-am luat plăchie de păstrăv cu mămăliguţă iar Delia a ales tocăniţă de ied cu piure de cartofi. Ambele au fost foarte bune. Plus limonadă şi socată (făcute de ei). Ca idee, un fel de mâncare costa cam 22...25 lei iar o limonadă sau socată 10 lei/litrul. 

La Albota se poate petrece lejer o zi întreagă fără să te plictiseşti: sunt bazine de pescuit păstrăv, locuri de joacă pentru copii atât acoperite cât şi în aer liber, piscina, şezlonguri, balansoare, un mic turn de observare a zonei, etc. Exista si o micro hodrocentrala la Albota, pe raul Arpaşel care produce 70 MW/luna, 30% folositi de pastravarie si 70% furnizati la retea, catre Electrica Sibiu.

Păstrăvul (pescuit de turişti sau de păstrăvarii de acolo) se poate cumpăra cu 24 lei kg, undita se închiriază cu 5 lei/oră şi dacă păstrăvarii au timp îl pot şi eviscera cu 5 lei kg. Sunt 2 tipuri de păstrăv în Păstrăvăria Albota: Fântânel (are aripioare albe, puncte roşii lateral şi spate închis) şi Curcubeu (are o dungă roşie şi un spate punctat). 

La întoarcere am ales celalalt drum, pe lângă mănăstirea ce la Carţişoara, care este neasfaltat şi destul de rău vreo 3,2 km apoi se ajunge în Transfagarasan. Până în Sibiu pe acest drum sunt 54 km.

adăugat la data de 18-08-2013, 19:41

Poze:dntsbb spune:

foarte frumos la albota

adăugat la data de 24-04-2015, 15:47Rezervare Complex Turistic Păstrăvăria Albota din Arpaşu de Sus

Caută Cazare

Destinatia
De la:
Pana la:


 

Arpaşu de Jos

Resurse

Ghid de călătorie Arpaşu de Jos

3 Hoteluri în Arpaşu de Jos

0 Bloguri despre Arpaşu de Jos

0 Restaurante în Arpaşu de Jos

0 Atracții turistice în Arpaşu de Jos

0 Viața de noapte în Arpaşu de Jos