Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinațiiAfrica • Uganda

 

Ghid Turistic Uganda

Uganda

Uganda, oficial Republica Uganda, este o ţară fără ieşire la mare în Africa de Est. Uganda este mărginită la est de Kenya, la nord cu Sudanul de Sud, la vest de Republica Democratică Congo, la sud-vest de Rwanda, şi la sud de Tanzania. Partea de sud a ţării include o parte substanţială a Lacului Victoria, în comun cu Kenya şi Tanzania.

Uganda îşi ia numele de la Regatul Buganda, care cuprinde o mare parte din sudul ţării, inclusiv capitala Kampala. Oamenii din Uganda au fost vânători-culegatori până acum 1.700 - 2.300 de ani, când populaţia vorbitoare de bantu a migrat spre părţile de sud ale ţării. Ei au avut înclinări spre agricultură şi au fost metalurgişti. 

Începând cu sfâeşitul anilor 1800, zona a fost condusă ca o colonie de britanici, care a stabilit legile administraţiei publice din teritoriu. Uganda şi-a câştigat independenţa faţă de Marea Britanie, la 9 octombrie 1962. Perioada de atunci a fost marcată de conflicte intermitente, cel mai recent este un război civil de lungă durată împotriva Armatei de Rezistenţă a Domnului, care a cauzat zeci de mii de victime şi a strămutat mai mult de un milion de oameni.

Limbile oficiale sunt swahili şi engleză. Luganda, un limbaj de sud, este vorbit în întreaga ţară, şi mai multe alte limbi sunt vorbite deopotrivă. Actualul preşedinte al Ugandei este Yoweri Museveni Kaguta, care a venit la putere într-o lovitură de stat din 1986.

Turismul în Uganda este axat pe peisajul din Uganda şi fauna sălbatică. Uganda are o cultură foarte diversă, îmbogăţită prin peisaj, floră, şi faună. 

La sfârşitul anilor 1960, Uganda a avut o industrie turistică prosperă, cu 100.000 de vizitatori în fiecare an. Turismul a fost a patra cea mai profitabilă industrie din ţară. Industria turistică s-a încheiat la începutul anilor 1970, din cauza instabilităţii politice. De la sfârşitul anilor 1980, climatul politic din Uganda s-a stabilizat şi condiţiile au fost potrivite pentru reinvestirea în industria turismului din Uganda. Cu toate acestea, pierderea vieţii sălbatice carismatică în parcurile anterioare, populare de safari, cum ar fi Murchison Falls National Park şi Parcul Naţional Regina Elisabeta, a împiedicat ca aceste parcuri să concureze cu obiectivele turistice similare din ţările vecine Kenya şi Tanzania. Industria turistică din Uganda în loc, a promovat pădurile tropicale. Piatra de temelie a noii industrii a devenit Parcul Naţional Bwindi. Cu mai mult de 300 de gorile de munte, Bwindi National Park are aproximativ jumătate din populaţia lumii de gorile de munte. 

Vizitarea rezervelor este activitatea turistică cea mai populară din Uganda. Animale sălbatice, cum ar fi lei, bivoli, girafe, antilope, elefanţi sunt comune în zece parcuri naţionale din Uganda. Uganda este una din doar trei ţări în care este posibil să vizitaţi gorilele de munte pe cale de dispariţie. Celălalte sunt Rwanda şi Republica Democratică Congo. Gorilele de munte sunt o atracţie turistică împortantă în Uganda. Marea majoritate dintre acestea sunt în Parcul Naşional Bwindi, împreună cu alte câteva în Mgahinga National Park, în ​​sud-vestul Uganda. În Bwindi, vizitatorilor le-a fost permisă vizitarea gorilelor de munte din aprilie 1993. Dezvoltarea turismului de gorile şi obişnuinţa gorilelor cu omul, se desfăşoară foarte atent din cauza pericolelor care pot apărea de la gorile, cum ar fi contractarea unor boli. Între timp, Parcul Naţional Regina Elisabeta este acasa, leilor căţăraţi prin copaci. Leii nu urcă în mod normal în copaci, cu excepţia cazului în care sunt urmăriţi de un alt grup de lei sau bivoli sălbatici. Cu toate acestea, leii căţăraţi în copaci pot fi găsiţi în QE-NP, aceştia urcând intenţionat în copaci după-amiaza, atunci când soarele este sus pe cer. Acesta este un fenomen cu adevărat unic. Asemenea apariţii rare similare au avut loc şi în Lake Manyara National Park din Tanzania. 

Plimbarea cu barca şi sporturile de apă, cu o locaţie excelentă în regiunea Marilor Lacuri Africane, sunt alte activităţi importante din Uganda, care are o varietate de corpuri de apă care sunt locuri populare pentru turism. Rafting-ul în Jinja este o activitate populară pe râul Nil. Aceasta este administrată de Adrift Uganda, AFEW, şi alţi operatori. Plimbarea cu barca, este un lucru care se face de obicei pe Lacul Victoria, Lacul Mburo, Lacul Bunyonyi, Canalul Kazinga, şi râul Nil, fiind un mod perfect de a explora bivolii, hipopotamii, crocodilii şi o mare varietate de specii de păsări care populează malurile acestor corpuri de apă. Pescuitul sportiv este o altă activitate turistică preferată. Peştele precum bibanul de Nil, şi Tilapia poate fi capturat în zonele desemnate ale Lacului Mburo şi malurile Nilului. Canotajul se poate face, de asemenea, pe Lacul Bunyonyi.

Drumeţiile şi alpinismul sunt alte două activităţi din Uganda. Această ţară are multe oportunităţi pentru alpinism, drumeţii şi plimbări în natură. Munţii Rwenzori, care se găsesc la graniţa cu Republica Democratică Congo, se laudă cu vârful înzăpezit Margherita (5109 m), cel mai înalt lanţ muntos din Africa şi, de asemenea, unul dintre cele mai înalte vârfuri. Mgahinga Gorilla National Park are, de asemenea, trei vârfuri, Muntele Gahinga, Muntele Sabyinyo, şi Muntele Muhavura, cel mai înalt vârf din parcul naţional. Muntele Elgon, situat în estul Ugandei, oferă turiştilor o mare oportunitate pentru drumeţii, alpinism, şi are, de asemenea, una dintre cele mai mari caldere din lume.

Turismul în Uganda este un generator important de schimb valutar, ocupare a forţei de muncă şi investiţii. A existat o creştere de investiţii în turism, în special în cazările de călătorie şi a facilităţilor aferente, acest lucru are o experienţă turistică sporită în ţară. Turismul de aventură, ecoturismul şi turismul cultural sunt în curs de dezvoltare. Aproximativ trei sferturi din turiştii din Uganda sunt din alte ţări africane. Kenya, care se învecinează cu Uganda, este cea mai mare sursă de turişti pentru Uganda, care alcătuiesc aproape jumătate din totalul sosirilor din ţară. Numărul de vizitatori din Tanzania, Rwanda, Republica Democrată Congo, şi Sudan, este destul de redus. Uganda fiind o ţară fără ieşire la mare, este foarte dependentă de conexiunile cu Kenya, pentru cea mai mare parte a transporturilor sale. Călătorii internaţionali, uneori, preferă să zboare în Nairobi, înainte de conectarea cu Uganda, în capitala Kampala, pentru că acest lucru este de multe ori mai ieftin. 

Destinatii Turistice din Uganda
Uganda

Mukono

Mukono este un municipiu în Districtul Mukono, Centrul Ugandei. Oraşul este administrat de către Consiliul Mukono, administraţia locală urbană în Mukono District Administration. Oraşul Mukono are...

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Uganda

Kampala

Kampala este cel mai mare oraş şi capitala Ugandei. Oraşul este împărțit în cinci districte care supraveghează planificarea locală: Divizia Kampala Central, Divizia Kawempe, Divizia Makindye,...

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Uganda

Kabale

Kabale este un oraş în vestul Uganda. Acesta este "oraşul şef" al Districtului Kabale şi sediul districtul se află aici. Acesta este numit după oraş. Kabale este situat la aproximativ 420 km...

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Uganda

Entebbe

Entebbe este un oraş important în centrul Ugandei. Situat pe o peninsulă a lacului Victoria, oraşul a fost la un moment dat, sediul guvernului pentru Protectoratul Uganda, înainte de Independenţa din...

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri