Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinațiiAsia • Japonia

 

Ghid Turistic Japonia

Japonia

Japonia este un stat insular în Asia de Est, situat în Oceanul Pacific, la est de Marea Japoniei, China, Coreea de Nord, Coreea de Sud şi Rusia, care se întinde de la Marea Okhotsk, în nord la Marea Chinei în est şi Taiwan în sud. Japonia este adesea numit "Ţara soarelui răsare".

Japonia este un arhipelag stratovolcanic de 6852 de insule. Cele patru mai mari sunt Honshu, Hokkaido, Kyushu, şi Shikoku, ceea ce constituie aproximativ nouăzeci şi şapte la sută din suprafaţa Japoniei. Populaţia Japoniei de 126 de milioane situează ţara pe locul zece. Aproximativ 9,1 mil de oameni trăiesc în Tokyo, capitala Japoniei. Zona Marele Tokyo, care include capitala în sine Tokyo şi mai multe zone din jur, este cea mai mare zonă metropolitană din lume, cu peste 30 de milioane de locuitori.

Cultura japoneză a evoluat foarte mult de la originile sale. Cultura contemporană îmbină influenţe din Asia, Europa şi America de Nord. Arte japoneze tradiţionale includ meşteşuguri, cum ar fi ceramica, textilele, săbii şi păpuşi; spectacolele bunraku, kabuki, noh, dansul, şi rakugo; şi alte practici, ceremonia ceaiului, ikebana, arte martiale, caligrafie, origami, onsen, Geisha şi alte jocuri. Japonia are un sistem dezvoltat pentru protecţie şi promovare atât a bunurilor culturale corporale cât şi necorporale, şi a patrimoniului naţional. Optsprezece locuri au fost înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, din care paisprezece sunt de importanţă culturală.

 

Cercetările arheologice indică faptul că Japonia a fost locuită încă din perioada paleoliticului superior. Prima menţiune scrisă a Japoniei este în textele de istorie din secolul 1 d.Hr.. Influenţa altor regiuni, în special China Imperială, urmată de perioade de izolare, mai târziu influenţa din Europa de Vest, a caracterizat istoria Japoniei. Din secolul al XII-lea până la 1868, Japonia a fost condusă de shogunii militari feudali succesivi în numele împăratului. Japonia a intrat într-o lungă perioadă de izolare în secolul al XVII-lea, care a fost încheiată abia în 1853, când o flotă a Statelor Unite ale Americii a pus presiuni asupra Japoniei pentru a deschide spre Vest. Aproape două decenii de conflict intern şi insurecţie au urmat până când împăratul Meiji a fost numit ca şef al statului în 1868 şi Imperiul Japoniei a fost proclamat, împăratul fiind ca un simbol divin al naţiunii. În secolele XIX-XX, victoriile în primul războiul sino-japonez, ruso-japonez şi războiul mondial, a permis Japoniei să se extindă în timpul unei perioade de creştere a militarismului. Al doilea război chino-japonez din 1937 s-a extins în parte la al doilea război mondial, în 1941, care s-a încheiat în 1945 în urma bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi Nagasaki. De la adoptarea constituţiei revizuite în 1947, Japonia a menţinut o monarhie constituţională unitară cu un împărat şi o legislatură aleasă numită Dieta Naţională.

Destinatii Turistice din Japonia
Japonia

Abashiri

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Achi

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Agano

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Ageo

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Aioi

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Aizuwakamatsu

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Ajigasawa

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Akaigawa

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Akashi

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Japonia

Akishima

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri