Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinațiiAsia • India

 

Ghid Turistic India

India

Republica India este a şaptea ţară ca mărime, a doua cea mai populată ţară cu peste 1,2 miliarde de oameni, şi democraţia cea mai populată din lume, în Asia de sud. Delimitat de Oceanul Indian la sud, Marea Arabiei la sud-vest, şi Golful Bengal la sud-est, împarte frontiere terestre cu Pakistanul spre vest, China, Nepal, Bhutan la nord-est; şi Birmania (Myanmar) şi Bangladesh la est. Prin  Oceanul Indian, India se află în imediata apropiere a Sri Lanka şi Maldive; în plus, Insulele Andaman şi Nicobar din India au o frontieră maritimă cu Thailanda şi Indonezia.

Casa vechii civilizaţii Indus Valley şi o regiune a unor rute comerciale istorice şi vaste imperii, subcontinentul indian a fost identificat cu bogăţia comercială şi culturală pentru o mare parte din lunga sa istorie. Patru religii -hinduismul, budismul, jainismul, şi Sikhism – sunt originare de aici, în timp ce zoroastrismul şi religiile avraamice ale iudaismului, creştinismul şi islamului au ajuns în mileniul 1 e.n şi au ajutat, de asemenea, la formarea culturii diverse a regiunii. Treptat anexată şi adusă sub administrarea British East India Company, de la începutul secolului XVIII şi sub administratea directă a Regatului Unit, după Rebeliunea indian din 1857, India a devenit o naţiune independentă în 1947, după o luptă pentru independenţă care a fost marcată de non rezistenţă -violentă condusă de Mahatma Gandhi.

Istoria culturală indiană se întinde pe mai mult de 4500 ani. În timpul perioadei vedice (c 1700 -. 500 î.Hr.), bazele filosofiei hinduse, mitologia, teologia şi literatura s-au pus, şi multe credinţe şi practici care există şi astăzi, astfel de ca Dharma, karma, yoga, iar moksa, s-au stabilit tot aici. India este notabilă pentru diversitatea sa religioasă, cu hinduismul, budismul, Sikhism, islam, creştinism, şi jainism, printre religiile majore ale naţiunii. Religia predominantă, Hinduismul, a fost modelată de diferite şcoli de gândire istorice, inclusiv cele din Upanishadelor, Yoga-Sutra, mişcarea Bhakti, şi de filozofia budistă.

Ţara este împărţită într-o varietate de zone geografice, de la munţi, la jungle şi deserturi, plaje. Învecinându-se la nord cu Munţii Himalaya, ţara are, de asemenea, un peisaj vast de câmpii care înfloresc de-a lungul râurilor Gange, Yamuna, şi Sindhu. La sud sunt plajele de la Marea Arabiei şi Oceanul Indian. La Kanyakumari, vârful de sud a ţării, apele din cele două oceane se combină şi asigură o experienţă unică ce merită văzută. Ţara are două sezoane musonice. Cea mai mare parte a ţării, în special partea de nord, experientează musoni între iunie şi septembrie. Unele părţi ale ţării, cum ar fi Tamil Nadu au ploi în luna octombrie. Călătorii ar trebui să îşi formeze şi programul de excursii în jurul acestora.

Destinatii Turistice din India
India

Agartala

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Agra

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Ahmedabad

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Ajmer

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Aldona

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Alibag

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Allahabad

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Alleppey

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Almora

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
India

Alsisar

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri