Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinațiiAfrica • Egipt

 

Ghid Turistic Egipt

Turisti care locuiesc în Egipt
Cami
Cami
marius
marius

Egipt

Egipt este o ţară transcontinentală care acoperă colţul de nord-est a Africii şi colţul de sud-vest al Asiei, printr-un pod de teren format din Peninsula Sinai. Este singura naţiune Eurafrasia (Afro-Eurasia) contiguă din lume şi cea mai mare parte din teritoriul Egiptului de 1,010,000 de kilometri pătraţi se află în Valea Nilului. Este o ţară mediteraneană şi se învecinează cu Fâşia Gaza şi Israel la nord-est, Golful Aqaba la est, Marea Roşie la est şi sud, Sudan la sud şi Libia la vest.

Cu peste 88 de milioane de locuitori, Egiptul este cea mai populată ţară din Africa de Nord şi din lumea arabă, a treia cea mai populată din Africa, şi a XV-a cea mai populată din lume. Marea majoritate a cetăţenilor săi trăiesc aproape de malurile fluviului Nil, o suprafaţă de aproximativ 40.000 de kilometri pătraţi unde se găseşte doar terenul arabil. Mari regiuni ale deşertului Sahara, care constituie cea mai mare parte din teritoriul Egiptului, sunt slab locuite. Aproximativ jumătate din locuitorii Egiptului locuiesc în zone urbane, cei mai mulţi fiind răspândiţi peste centrele dens populate din Cairo, Alexandria şi în alte oraşe mari din Delta Nilului.

Egiptul are una dintre cele mai lungi istorii din orice ţară modernă, şi unul dintre primele state-naţiune din lume. Considerat un leagăn de civilizaţie, Egiptul Antic a experimentat unele dintre cele mai timpurii evoluţii ale scrierii, agriculturii, urbanizării, religiei şi guvernului central organizat din istorie. Monumente iconice, cum ar fi Giza Necropolis şi Marele Sfinx, precum şi ruinele Memphis, Teba, Karnak, precum şi Valea Regilor, reflectă această moştenire şi rămâne un accent important de studiu arheologic şi de interes popular în întreaga lume. Patrimoniul cultural bogat al Egiptului este o parte integrantă a identităţii sale naţionale, care a îndurat şi uneori a asimilat diferite influenţe străine, inclusiv greceşti, persane, romane, arabe, otomane, şi europene.

Egiptul modern este considerat a fi o putere regională şi de mijloc, cu o influenţă culturală, politică şi militară semnificativă în Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi lumea musulmană. Economia sa este una dintre cele mai mari şi mai diversificate în Orientul Mijlociu, cu sectoare precum turismul, agricultura, industria şi serviciile la nivel aproape egal de producţie.

 

Egiptul este recunoscut ca o ţară deschizatoare de trenduri a lumii vorbitoare de arabă, şi cultura Orientului Mijlociu este puternic influenţată de literatura egipteană, muzică, film şi televiziune. Egiptul şi-a câştigat un rol de lider regional în anii 1950 şi 1960, oferind un impuls suplimentar de durată la statutul culturii egiptene din lumea vorbitoare de arabă. Identitatea egipteană a evoluat într-un interval de o lungă perioadă de ocupare pentru a se potrivi islamului, creştinismului şi iudaismului; şi un nou limbaj, arab, se bazează pe multe cuvinte egiptene antice.

Destinatii Turistice din Egipt
Egipt

Abu Simbel

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Ain Sukhna

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Alexandria

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Al-Qusair

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Arish

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Assuan

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Bahariya Oasis

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Bawiti

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Borg El Arab

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri
Egipt

Cairo

0 Călători
0 Impresii
0 Bloguri