Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinațiiRomâniajudeţul Sibiu • Sibiu

 

Ghid Turistic Sibiu, judeţul Sibiu
Sibiu

Sibiu (în germană: Hermannstadt) este un oraş din Transilvania, România, cu o populaţie de 147,245 de locuitori situat la aproximativ 215 km la nord-vest de Bucureşti. Oraşul se situează pe râul Cibin, un afluent al Oltului. Capitala judeţului Sibiu de , întastăzi între 1692 şi 1791, şi 1849-1865 a fost capitala Principatului Transilvaniei.

Sibiu este unul dintre cele mai importante centre culturale din România şi, în tandem cu oraşul Luxemburg, a fost desemnat Capitala Europeană Culturală al anului 2007. Fost centru al saşilor transilvăneni, oraşul vechi din Sibiu a fost clasat ca fiind "al 8-lea loc cel mai idilic al Europei în care poţi trăi" de către Forbes. Oraşul administrează staţiunea de schi Păltiniş.

Sibiu este situat în apropiere de centrul geografic al României fiind situat în depresiunea Cibinului, oraşul este la aproximativ 20 km de Munţii Fagaras, la 12 km de Munţii Cibinului, şi la aproximativ 15 km de Munţii Lotrului, care mărginesc depresiunea în partea de sud-vest. Limitele de nord şi de est ale Sibiului sunt formate de Podişul Târnavelor, care coboară în Valea Cibinului prin Dealul Guşteriţei.

Râul Cibin, precum şi câteva fluxuri mai mici trec prin Sibiu. Poziţia geografică a Sibiului îl situează ca unele dintre cele mai importante noduri de transport din România, cu importante drumuri şi linii de cale ferată care trec prin oraş.

Sibiu este unul dintre cele mai prospere oraşe din România, şi primeşte, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de investiţii străine din ţară. Acesta este un important producator de componente auto (Compa-Bilstein, Takata, Continental, şi SNR "rulment"). Alte industrii locale sunt componentele de maşini, textile, agro-industrie, şi componente electrice (Siemens).

Una dintre principalele preocupări ale oraşului este atragerea de noi investitori pentru a-şi localiza afacerile în Sibiu, şi un parc industrial a fost finalizat recent. Oraşul conţine, de asemenea, cea mai mare bursă de valori din România în afara Bucureştiului, Bursa din Sibiu.

Tursib este sistemul de transport al oraşului şi operează o linie de tramvai la Răşinari, şi 22 de linii de autobuz. Aproximativ 2000 de taxiuri, toate de culoare galbenă, funcţionează în Sibiu.

În 2007, Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană (împreună cu Luxemburg). Acesta a fost cel mai important eveniment cultural care s-a întâmplat vreodată în oraş, şi un număr mare de turişti au venit, atât din interiorul ţării, dar şi mulţi străini. 

Oraşul Sibiu şi împrejurimile sale reprezintă una dintre cele mai vizitate zone din România. Acesta deţine unul dintre cele mai bune locuri istorice conservate din ţară, multe dintre fortificaţiile medievale au fost păstrate în stare excelentă. Centrul său vechi a început procesul de a deveni un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 2004. Sibiul şi împrejurimile sale au multe muzee importante, cu 12 instituţii şi colecţii de locuinţe de artă, picturi, şi expoiţii în domeniul artelor decorative, arheologie, antropologie, istorie, arheologie industrială şi istoria tehnologiei şi ştiinte naturale.

Oraşul se află, de asemenea, aproape de Munţii Făgăraş - o destinaţie de drumeţii foarte populară, aproape de Păltiniş şi Arena Platoş a staţiunii de schi, care sunt populare destinaţii de vacanţă de iarnă, iar acesta se află în centrul fostelor comunităţi săseşti din Transilvania renumite pentru bisericile sale fortificate.

Verifică ofertele la cazare în Sibiu

Caută Cazare

Destinatia
De la:
Pana la: