Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinaţii turisticeEuropaCroaţiaSkradinAtracţii turistice în Skradin

Toate pozele


Harta


Atracţii turistice din Skradin

Nu am găsit alte Atracţii turistice în acest oraș!


Parcul Naţional Krka

bazat pe 1 vot - Adaugă Impresie

Skradin, Croaţia

Parcul Naţional Krka a fost format pentru a proteja raul Krka şi este destinat în primul rând pentru activităţi ştiinţifice, culturale, educative, recreative, şi turism. Acesta este al şaptelea parc naţional din Croaţia şi a fost proclamat un parc naţional în anul 1985. Parcul este caracterizat printr-o extrem de bogată şi variată floră şi faună.

Printre cele mai interesante atracţii turistice din Parcului Naţional Krka se numără: Skradinski Buk, care este o piscină naturală imensă cu cascade mari la ambele capete, cascadele Roški Slap şi Insula Visovac care a fost fondată în timpul domniei lui Ludovic I al Ungariei, unde se afla Mănăstirea Visovac. Tot în acest parc naţional se afla şi Centrala Hidroelectrică Jaruga care a fost construită în anul 1895 şi care este prima centrală hidroelectrică din Croaţia.

Parcul Naţional Krka oferă multe facilităţi printre care drumeţii, excursii cu ghid, excursii cu barca, un muzeu şi desigur magazine de suveniruri şi restaurante. În apropierea parcului sunt mai multe vestigii arheologice ale unei cetăţii ce datează din vremea romanilor.


Impresii Parcul Naţional Krka

marius spune:

După ce am plecat din staţiunea Brela ne-am propus să vizităm Parcul Naţional Krka din localitatea Skradin, aproape de Šibenik. Din Brela până la acest parc sunt vreo 130 de km, mare parte din drum fiind pe o autostradă impecabilă prin munţi (da, croaţii au putut să facă şi autostrăzi prin munţi!)

Am ajuns la parcarea de la intrarea în parc din Lozovac (parcarea este imensă, pentru câteva sute de maşini, se poate şi campa acolo), iar de la parcare am luat autobuzul până la intrarea în parc. Intrarea în parc costa 80 sau 90 kn (în jur de 10...12 euro) şi autobuzele vin destul de des, aşa că nici la intrare şi nici la plecare nu prea ai mult de aşteptat.

Plimbarea prin Parcul Naţional Krka se face pe alocuri pe punţi de lemn peste apa limpede în care se văd peştii, iar atracţiile principale sunt cascadele (superbe) şi o imensă piscina naturală unde se poate face baie (şi în care ereau sute de turişti). Noi am stat cam 2 ore în parc şi nu am mai făcut baie în celebra piscina naturală datorită aglomeraţie din ea şi pentru că eream şi puţin grăbiţi să mergem către următorul parc, Plitivice. La ieşirea din parc este un magazin de suveniruri lângă o centrală hidroelectrică care a fost construită în 1895, fiind prima din Croaţia. Despre acest Parc Natural ar fi multe de povestit însă pozele spun şi mai multe. 

Ideea de bază este că dacă sunteţi în zona merită să faceţi o plimbare de câteva ore prin acest minunat parc (vă puteţi petrece chiar şi o jumătate de zi în el dacă alegeţi să mergeţi cu barca la insula Visovac unde se afla Manăstirea Visovac).

adăugat la data de 17-05-2013, 23:03

Poze:Caută cazare în Skradin

 

Skradin

Resurse

Ghid de calatorie Skradin

0 Hoteluri în Skradin

0 Bloguri despre Skradin

0 Restaurante în Skradin

1 Atracții turistice în Skradin

0 Viața de noapte în Skradin