Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinaţii turisticeEuropaSerbia Mokra Gora Atracţii turistice în Mokra Gora

Toate pozele


Harta


Atracţii turistice din Mokra Gora

Plimbare cu mocăniţa pe Šargan Eight

1 vot


Drvengrad – Satul lui Kusturica

bazat pe 1 vot - Adaugă Impresie

Mokra Gora, Serbia

Drvengrad, sau cum mai este numit şi Satul lui Kusturica este un mic sat ridicat la aproximativ 1 km de localitatea Mokra Gora (în SV Serbiei, foarte aproape de graniţa cu Bosnia Herţegovina).

Satul a fost construit din lemn de celebrul regizor sârb Emir Kusturica pentru fimul Život je čudo (în engleză Life is a Miracle - film de nota 7,5 pe IMDB). Drvengrad, în limba sarbă înseamnă "sătul de lemn" tot aici este şi reşedinţa celebrului regizor. După cum e şi normal, toate construcţiile sunt realizate din lemn care a fost adus de pe Muntele Zlatibor din apropiere.

În acest sătuc este o biserică, Sf. Sava, două restaurante, un cinematograf, Stanley Kubrickunde, unde se pot vedea operele lui Kusturica, o galerie de artă şi câteva case unde se pot caza turiştii (există şi facilităţi gen piscină, sală de sport, etc).


Impresii Drvengrad – Satul lui Kusturica

marius spune:

În drumul spre Muntenegru cu maşina am făcut şi un mic ocol pentru a vedea acest sat despre care auzisem numai lucruri frumoase. Şi întradevăr, este un sat deosebit care merita văzut. Zona pare un fel de "Maramureş" dar în miniatură şi mult mai bine pus la punct: case tradiţionale din lemn, maşini retro şi lume bine dispusă.

Ca să ajungem la satul lui Kusturica am mers de la Uzice spre Zlatibor apoi am făcut la dreaptă spre Mokra Gora. Cu 1 km înainte de Mokra Gora, este un semn cu Drvengrad şi mai este de urcat maxim 1 km. Apoi am lăsat maşina la o parcare la intrarea în sat (nu se plăteşte parcarea) şi în prima fază ne-am gândit să ne cazăm chiar în satul lui Kusturica.

După ce ne-am plimbat pe uliţe câteva zeci de minute ne-am răzgândit şi am plecat mai departe spre Zlatibor. De vizitat Drvengrad îţi ia mai puţin de 1 oră, sunt doar câteva străduţe cu casele de lemn, intrarea costa aproximativ 2 euro de persoană (200 de dinari sârbeşti mai exact), pe multe din căsuţe sunt picturi cu diverse personalităţi din Serbia, sculpturi din lemn, o biserică, etc.

Cei care îşi doresc cazare în satul lui Kusturica, se poate sta la căsuţe de 4 stele cu aproximativ 65 de euro camera, include micul dejun, cina şi accesul la piscină. Exista şi o pivniţă - celulă în care ar trebui să stea George Bush, având în vedere cât de mult rău a făcut poporului sârb, motiv pentru care este pictat pe intrarea în celulă.

adăugat la data de 04-05-2013, 13:35

Poze:Caută cazare în Mokra Gora

 

Mokra Gora

Resurse

Ghid de calatorie Mokra Gora

0 Hoteluri în Mokra Gora

0 Bloguri despre Mokra Gora

0 Restaurante în Mokra Gora

2 Atracții turistice în Mokra Gora

0 Viața de noapte în Mokra Gora