Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinaţii turisticeEuropaBosnia şi Herţegovina Ljubuški Atracţii turistice în Ljubuški

Toate pozele


Harta


Atracţii turistice din Ljubuški

Nu am găsit alte Atracţii turistice în acest oraș!


Cascada Kravice

bazat pe 1 vot - Adaugă Impresie

Ljubuški, Bosnia

Situată pe râul Trebizat, Cascada Kravice este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Europa. Are o lăţime de 120 de metrii, motiv pentru care unii o mai numesc şi "Mică Niagară" şi o inltime de 25 metrii. Se află situată langa satul Studencila aproximativ 10 km sud de localitatea Ljubuški şi la 40 km sud de mai cunoscutul oraş bosniac Mostar.

Perioada ideală pentru a fotografia cascada Kravice este primăvara, atunci când începe să înverzească natura. În apropierea cascadei este un loc de campare şi un bar, iar în imediata vecinătate a cascadei o teresa unde se pot servi băuturi şi mâncare de tip fast-food.

În bazinul de apă format la baza cascadei se poate înota, iar pe râul pe care se afla cascada se poate practica pescuitul.


Impresii Cascada Kravice

marius spune:

În concediul de anul trecut petrecut prin ţări din fosta Iugoslavie am bifat şi două obiective din Bosnia: oraşul Mostar şi Cascada Kravice. Ca să ajungem la cascada am plecat din Mostar pe drumul european E73 care duce spre Croaţia, apoi după vreo 25...30 km, în localitatea Caplijna am făcut la dreaptă spre Ljubuški. După ce am mers vreo 5...10 km, imediat după ce am trecut de localitatea Studenci se face un drum la stânga spre Kravice (este şi un semn) pe care se mai merge cam 4 km şi se ajunge la o parcare unde se afla şi un bar terasă.

Noi cum am ajuns seara târziu (se innoptase deja), am întrebat la bar dacă este vreo pensiune unde să ne cazăm şi.... supriza! În apropierea cascadei nu este nici o unitate de cazare! Aşa că am stat la terasa vreo oră până pe la ora 22.30 când s-a închis apoi ne-am pus să dormim lângă maşină. Nu eream singuri, mai erea un cuplu de englezi care au ales să doarmă în maşină.

Dimineaţa devreme când ne-am trezit am mers să vedem şi celebra cascadă Kravice. Pentru a ajunge la cascadă de la parcare trebuie coborâte câteva scări şi ceva serpentine pe o potecă cimentată în mare parte.

Într-adevăr este o cascadă extraordinară! Divizată în vreo 10...15 cascade mai mici, este cu siguranţă cea mai frumoasă cascadă pe care am văzut-o până acum. Păcat, mare păcat, că la baza cascadei s-au gândit să facă o terasă de prost gust cu mese şi scaune de plastic aşa cum ereau la noi terasele acum 10 ani. Iniţial ne gândeam să înotăm în lacul de la baza cascadei care avea o apă cristalină însă ne-am răzgândit când am văzut 2 şerpi în apă.

După ce am admirat vreo oră cascada am plecat de acolo cum o întrebare: cum poate omul să îşi bată joc aşa de o minunăţie a naturii? Cu siguranţă dacă nu ar fi fost Cascada Kravice în Bosnia şi ar fi fost în Croaţia ar fi arătat totul în jurul ei mult, mult diferit.

Oricum, dacă aveţi drum prin zonă merită să faceţi un ocol de câţiva zeci de kilometrii să vedeţi Cascada Kravice. Pozele de mai jos spun mai mult decât 1000 de cuvinte.

adăugat la data de 03-05-2013, 08:12

Poze:Caută cazare în Ljubuški

 

Ljubuški

Resurse

Ghid de calatorie Ljubuški

0 Hoteluri în Ljubuški

0 Bloguri despre Ljubuški

0 Restaurante în Ljubuški

1 Atracții turistice în Ljubuški

0 Viața de noapte în Ljubuški