Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDesţinatii turisticeEuropaItalia Cala GononeBloguri din Cala Gonone

un ţărm incredibil

Toate pozele


Harta


Postări din blogul Cala Gonone

A doua zi în Cala Gonone şi drumul până la Cala Fuili


o zi cu barca pe la cele mai frumoase plaje


drumeţie pe munte până la Cala Luna cu oprire şi la Grotta del Bue Marino


Drumul până în Cala Gonone (via Olbia)


am mers către Spiaggia Cartoe şi am descoperit o plajă şi mai frumoasăUltima zi în Cala Gonone

Blog de călătorie: O săptămână în Sardinia        postarea 6 din 6

Adăugat de marius la 26/04/2013        perioada sejurului: Septembrie 2012

În ultima zi din minunatul nostru concediu în Cala Gonone ne-am hotărât să stăm prin apropiere având în vedere că autobuzul îl aveam la ora 14.

Astfel, după micul dejun luat la hotel ne-am strâns bagajele, le-am lăsat la recepţie şi am plecat spre plajă. Am mers pe o potecă la nord de Spiaggia Centrale vreo jumate de oră, am trecut de plaja nudiştilor (nu era nimeni la nudişti, doar scris pe o piaţă mare FKK Naturist) şi ne-am oprit la o plajă micuţă într-o grotă unde eram doar noi 2. Zona de coasta de la nord de Cala Gonone este foarte interesantă şi deosebită datorită stâncilor şi pietrelor ce au o culoare apropiată de negru.

Am stat până spre ora 13 apoi ne-am grăbit să ajungem la Spiaggia Centrale pentru a face un duş rapid apoi la ora 14 am ajuns la staţia de autobuz. La Spiaggia Centrale sunt duşuri (costa 1 euro 3 minute de apă rece şi 0.5 euro accesul la toaletă).

Autobuzul a plecat la 14.45 spre Nuoro, după un condus extrem de periculos în care şoferul a evitat la limita un motociclist pe serpentine, am ajuns la 15.45 în Nuoro (cu o întârziere de 10 minute) şi acolo surpriză: noi ştiam că e la ora 16 autobuz spre Olbia şi din 16 Septembrie s-a trecut la orarul de iarnă şi autobuzul următor este doar la ora 17.40. Aşadar ne-am plimbat puţin prin Nuoro şi am luat şi o gustare la o cofetărie/gelaterie/cafenea unde am mâncat 2 paninni (2 euro bucata), 2 felii de pizza (2,5 euro bucata) şi o îngheţată foarte, foarte bună (1,5 euro o cupă "picola" - mica după părerea lor, mare după părerea mea).

Autobuzul spre Nuoro a plecat la 17.45 şi după 1 oră, în localitatea Siniscola a trebuit să îl schimbăm cu altul (15 minute de aşteptare). Am ajuns în Olbia la ora 20.15 în port (la 20.05 a oprit şi în aeroportul Olbia), apoi ne-am dus direct pe ferybot.

Ne-am uitat la Tv pe Italia 1 la un film şi apoi ne-am întins pe fotolii să dormim.... ferybotul ar trebui să ajungă dimineaţa în Civitavecchia şi urmează apoi o zi de plimbare prin Roma.


Imagini

un ţărm incredibil

un ţărm incredibil

 ţărm ireal

ţărm ireal

la umbră în gotă

la umbră în gotă

între aceste stânci negre vegetaţia îşi face loc încet încet...

între aceste stânci negre vege...

(0) Comentarii la Ultima zi în Cala Gonone
 
Nu există comentarii!
 

 

Cala Gonone

Resurse

Ghid de călătorie Cala Gonone

1 Hoteluri în Cala Gonone

5 Bloguri despre Cala Gonone

1 Restaurante în Cala Gonone

10 Atracții turistice în Cala Gonone

0 Viața de noapte în Cala Gonone