Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDesţinatii turisticeEuropaItalia Cala GononeBloguri din Cala Gonone

dupămasa la Cala Luna

Toate pozele


Harta


Postări din blogul Cala Gonone

A doua zi în Cala Gonone şi drumul până la Cala Fuili


Drumul până în Cala Gonone (via Olbia)


am mers către Spiaggia Cartoe şi am descoperit o plajă şi mai frumoasă


drumeţie pe munte până la Cala Luna cu oprire şi la Grotta del Bue Marino


Ultima zi în Cala Gononeo zi cu barca pe la cele mai frumoase plaje

Blog de călătorie: O săptămână în Sardinia        postarea 5 din 6

Adăugat de marius la 26/04/2013        perioada sejurului: Septembrie 2012

După drumeţia făcută cu o zi înainte până la Spiaggia Cartoe ne-am hotărât că în cea dea 5-a zi de Sardinia să nu mai mergem pe jos ci să mergem cu barca.

După micul dejun şi o plimbare de dimineaţă la ora 10 am ajuns în micul port aferent staţiunii şi pentru 35 de euro de persoană am luat o barcă în care eram 12 persoane + skipperul. Traseul: la sud de Cala Gonone până la Cala Goloritze şi înapoi.

Plecarea a fost la ora 9 jumate, am plecut pe lângă Cala Fuili, pe lângă Grotta del Bue Marino şi am văzut intrarea de sud (noi când am fost am intrat prin partea de nord a peşterii), apoi am trecut de Cala Luna şi ni s-a spus că la final va opri la ea, apoi pe lângă Cala Sisine (frumoasă plajă) şi prima oprire a fost la Cala Biriola.

Cala Biriola ne-a impresionat plăcut, nisip alb, un golf mic cu apă incredibil de limpede, se făcea snorkeling, lume destul de puţină, fără facilităţi moderne gen bar/toaleta/umbrele, etc Aproximativ 1 oră şi ceva ne-a lăsat să stăm la Cala Biriola (vremea nu prea a ţinut cu noi fiind mai tot timpul înnorat) apoi am plecat mai departe.

Am intrat cu barca prin Grotta del Fico, apoi a oprit barca într-o altă grotă din apropiere în care ne-a lăsat să înotăm 10..15 minute, am trecut de Cala Mariolu şi a făcut apoi o mică oprire la Cala Golorize pentru... poze.

La Cala Golotitze (pe care unii o consideră cea mai frumoasă plajă) nu se poate ajunge cu barca mai aproape de 200 de metrii de plajă. Barca trebuie lăsată şi apoi înot până la plajă. (la noi timpul de pauză era prea scurt ca să ajungem înot până pe plajă şi înapoi la barcă). De o parte şi de alta la Cala Goloritze sunt câteva stânci, în partea de sud stanca fiind sub forma unui arc în mare pe sub care au loc şi bărcile să treacă. Ar fi meritat vreo 2 ore de stat aici mai ales că apăruse deja şi soarele.... următoarea oprire: Cala Mariolu.

Cala Mariolu este mult mai mare decât Cala Biriola şi cel puţin la fel de frumoasă, dacă nu chiar mai frumoasă. Sunt şi zone cu nisip şi zone cu pietriş şi mai fin, şi mai măricel. Pentru fiecare ce îşi doreşte. De asemenea multe stânci. Fiind mult mai mare apar deja şi faciliatile moderne: un bar (îngheţată, băuturi şi gustări). Este în partea de nord şi un mic mic golf unde se poate sări în apă de pe stânci şi sunt şi câteva grote unde doar dimineaţă este soare în ele. La plaja Cala Mariolu ne-au lăsat să lenevim aproape 2 ore după care a urmat plecarea spre Cala Lună.

La Cala Luna avantajul este că soarele tine până spre seară. Aici am mai fost şi în urmă cu 2 zile, plaja este cu nisip şi sunt câteva grote imense şi foarte interesante. Ceva ce o face unică. La Cala Luna doar 4 persoane am rămas, restul au mers să vizteze Grotta del Bue Marino, grotă pe care noi am mai văzut-o şi nu am mai fost tentaţi să mergem.

Pe la ora 17.20 au venit cu barca după noi şi înapoi la port de unde am plecat. Pe tot acest traseu am văzut foarte multe bărci cu motor de dimensiuni relativ mici în care erau 1..2.. maxim 4 persoane. Am întrebat în port cât costă închiriatul unei astfel de bărci şi dacă este nevoie de permis de skipper. În jur de 70..80 de euro la care se adăugă motorină (30..40 euro) şi nu, nu este nevoie de permis de skipper. Te învaţă ei cum se conduce în 30 de minute şi.. drum bun. Mi-a părut rău că nu mai avem o zi completă de stat în Sardinia că altfel cu siguranţă am fi închiriat şi noi o barcă să ne putem opri la ce plajă vrem şi mai ales să stăm cât vrem, unde vrem! Data viitoare....


Imagini

dupămasa la Cala Luna

dupămasa la Cala Luna

Grotele de la Cala Luna

Grotele de la Cala Luna

dupămasa nu mai ajunge soarele în grotele de la Cala Luna

dupămasa nu mai ajunge soarele ...

 şi la Cala Mariolu sunt grote

şi la Cala Mariolu sunt grote

(0) Comentarii la o zi cu barca pe la cele mai frumoase plaje
 
Nu există comentarii!
 

 

Cala Gonone

Resurse

Ghid de călătorie Cala Gonone

1 Hoteluri în Cala Gonone

5 Bloguri despre Cala Gonone

1 Restaurante în Cala Gonone

10 Atracții turistice în Cala Gonone

0 Viața de noapte în Cala Gonone