Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDesţinatii turisticeEuropaItalia Cala GononeBloguri din Cala Gonone

la nord de plaja Cartoe

Toate pozele


Harta


Postări din blogul Cala Gonone

Ultima zi în Cala Gonone


A doua zi în Cala Gonone şi drumul până la Cala Fuili


o zi cu barca pe la cele mai frumoase plaje


drumeţie pe munte până la Cala Luna cu oprire şi la Grotta del Bue Marino


Drumul până în Cala Gonone (via Olbia)am mers către Spiaggia Cartoe şi am descoperit o plajă şi mai frumoasă

Blog de călătorie: O săptămână în Sardinia        postarea 4 din 6

Adăugat de marius la 25/04/2013        perioada sejurului: Septembrie 2012

A 4-a zi în Sardinia ne-am propus să mergem la nord de staţiunea în care eram cazaţi, Cala Gonone. Nu ne-am uitat pe hartă, eram siguri că trebuie să fie plaja destul de aproape, aşa că am luat-o la pas. Ne-am oprit la un magazin să cumpărăm apa şi am întrebat cum să ajungem la plajele de la nord de staţiune. Ni s-a spus că sunt 2 plaje mari şi late şi că trebuie să mergem pe şosea.

După vreo 10 minute de mers am văzut pe şosea şi semne către Spiaggia Cartoe şi cealată (nu îi mai reţin numele) şi dacă şoseaua urca în serpentine era şi un drum de căruţe paralel cu ţărmul. Am luat-o pe el şi vreo jumate de oră sau ceva mai mult a fost ok până când... s-a terminat brusc drumul.

Noi în şlapi... ce să facem? Să ne întoarcem înapoi jumate de oră pe drumul de căruţe şi să alegem cel de pe şosea sau să ne întoarcem înapoi sau să continuăm pe munte, printre arbuşti, pe o potecă care abia se vedea. Am ales varianta a doua fără să ştim ce ne aşteaptă. Drumu a fost dificil doar pentru că lipseau marcajele şi pentru că eu eram în slapi care s-au mai şi rupt.

După vreo 2 ore de drum dificil am ajuns spre ţărm şi am descoperit o plajă micuţă, intimă, cu vreo 6 ...7 oameni şi o apă superbă. Nisipul foarte, foarte fin, mult diferit de ce am întâlnit pe la alte plaje, stânci în jurul plajei care făceau o atmosfera şi mai intimă şi o relaxare totală. Probabil nefiind pe hartă, puţini ştiu de aceasta plajă. Interesant este că pe Google Maps în general coasta de est a Sardiniei este foarte slab cartografiată.

Ne-am stabilit acolo, nici măcar nu ne-am dus imediat să vedem şi plaja Cartoe şi am întrebat un italian cum au ajuns ei acolo. Răspunsul: cu maşinaaaaaa! L-am întrebat şi dacă sunt autobuze spre Cala Gonone (răspunsul a fost NU) şi s-au oferit să ne ducă ei la întoarcere cu maşina lor dacă tot sunt cazaţi în Cala Gonone ca şi noi (la Spiaggia Cartoe mulţi din cei care vin sunt de la Orosei).

După câteva ore de stat la soare am plecat să descoperit şi Spiaggia Cartoe, o plajă lungă de vreo 3..400 de metrii, nisip fin, într-un mic golfuleţ (de aceea se şi numeşte "Cala"), o plajă la care s-a filmat Swept Away în 2002 cu Madonna, linişte pe plajă şi unde accesul este doar cu maşina sau cu barca. Probabil pe jos, ca noi, ajung 2..3 persoane odată la câteva zile.

După ce se termină Spiaggia Cartoe urmează o zonă cu stânci şi pietre negre care arata de parcă ar fi de pe o altă planetă. Acolo 2 tipi care au ajuns cu canoe au luat o pauză din vâslit pentru un ... peşte de grill. Probabil pescuit chiar acolo.

Să facem plajă nu am stat la Spiaggia Cartoe, ci ne-am întors la plaja noastră micuţa şi dupămasa când soarele şi-a luat rămas bun de la noi cei 2 italieni (un cuplu de gay) ne-au anunţat că se pregătesc de plecare şi ne vor duce ei înapoi la Cala Gonone.

Drumul cu maşina la întoarcere a durat vreo jumătate de oră, aproximativ 10 km, trece pe lângă câteva stanci imense şi de undeva de sus se poate admira superbul golf Cala Gonone înainte de coborârea pe serpentine.


Imagini

la nord de plaja Cartoe

la nord de plaja Cartoe

cu canoe la grătar

cu canoe la grătar

vă place plaja Cartoe?

vă place plaja Cartoe?

 am ajuns şi la Spiaggia Cartoe....

am ajuns şi la Spiaggia Cartoe...

(0) Comentarii la am mers către Spiaggia Cartoe şi am descoperit o plajă şi mai frumoasă
 
Nu există comentarii!
 

 

Cala Gonone

Resurse

Ghid de călătorie Cala Gonone

1 Hoteluri în Cala Gonone

5 Bloguri despre Cala Gonone

1 Restaurante în Cala Gonone

10 Atracții turistice în Cala Gonone

0 Viața de noapte în Cala Gonone