Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDesţinatii turisticeEuropaItalia Olbia Bloguri din Olbia

feriboturile de le MOBY sunt funny

Toate pozele


Harta


Postări din blogul Olbia

am mers către Spiaggia Cartoe şi am descoperit o plajă şi mai frumoasă


Ultima zi în Cala Gonone


o zi cu barca pe la cele mai frumoase plaje


drumeţie pe munte până la Cala Luna cu oprire şi la Grotta del Bue Marino


A doua zi în Cala Gonone şi drumul până la Cala FuiliDrumul până în Cala Gonone (via Olbia)

Blog de călătorie: O săptămână în Sardinia        postarea 1 din 6

Adăugat de marius la 17/04/2013        perioada sejurului: Septembrie 2012

Probabil cel mai lung şi complicat posibil. Am pleca din Sibiu spre Cluj pe la amiază cu maşina (pe care am lăsat-o la un Park & Fly aflat la vreo 2..3 km de aeroportul Cluj Napoca şi unde ne-a costat parcarea mai puţin de jumătate decât ar fi costat în cazul în care am fi lăsat-o în parcarea aeroportului), şi din Cluj cu Wizz Air până la Roma (aeroportul Fiumicino). De la aterizarea avionului şi până la plecarea trenului din Aeroportul Fiumicino aveam aproximativ 35 de minute la dispoziţie şi supriza: trenul a plecat exact când am ajuns noi pe peron.

Următorul tren spre Roma a fost după vreo 40 de minute ceea ce a însemnat să pierdem următorul tren (din Roma spre Civitavecchia) ceea ce mai departe a dus la pierderea  feribotului (ultimul pleacă la ora 22.30, deşi vara plecarea este la 00.00)  şi astfel a trebuit să aşteptăm feribotul de dimineaţă. Mai trebuie spus că din gara oraşului Civitavecchia până la terminalul de unde pleacă feribotul sunt cam 20...25 de minute pe jos sau 5 minute cu autobuzul.

Îmbarcarea pe feriboat a început undeva pe la 8.20 şi plecarea a fost după exact o oră. Biletele le-am cumpărat în aceeaşi dimineaţă direct din "autogara" de lângă terminalul de plecare. Două bilete Civitavecchia - Olbia dus întors au costat 144 euro "on deck" adică pe punte cu Tirrenia. Cum a fost primul nostru drum cu feriboatul  nu ştiam ce insemana acest "on deck" dar am aflat pe feriboat. Dacă ai locurile pe punte atunci poţi să stai doar în zona unde este barul şi restaurantul, nu şi acolo unde sunt fotoliile. Astfel erea plin de oameni în zona de bar (stătea întinşi şi pe jos) iar în zona fotoliilor 2..3 persoane (şi ereau probabil sute de locuri). N-am ştiut care e fază şi ne-am aşezat în zona cu fotolii....

Am ajuns la ora 14.50 în Olbia, vreme destul de urâtă afară, ne şi gândeam că vacanţa în Sardinia va fi compromisă de vreme. Am luat autobuzul spre Nuoro la ora 15.45 (a costat  7,5 euro de persoană, plătiţi cu cardul că nu am reuşit nici cum să mă înţeleg cu automatul de bilete să plătesc cash) şi am ajuns în Nuoro la 18.40. Din Nuoro spre Cală Gonone alt autobuz (3,5 euro) care trebuia să plece la 19.20 şi care a plecat la 19.12. Am remarcat că în Sardinia (şi probabil în toată Italia) punctualitatea miloacelor de transport nu exista, ele plecând cu + sau - câteva minute bune (ceea ce poate însemna pierdeare unor legături). Pe drumul intre Nuoro şi Cala Gonone (via Dorgali) sunt câteva serpertine mari pe care şoferii de autobuz conduc cam periculos. Uneori la limită.

Undeva pe la ora 21..21.30 am ajuns în final la hotel San Francisco în Cala Gonone după un drum de vreo 33 ore....


Imagini

feriboturile de le MOBY sunt funny

feriboturile de le MOBY sunt fun...

vreme moroconoasa in Olbia

vreme moroconoasa in Olbia

drumul care duce in portul Olbia

drumul care duce in portul Olbia

Stazione Marittima Olbia

Stazione Marittima Olbia

(0) Comentarii la Drumul până în Cala Gonone (via Olbia)
 
Nu există comentarii!
 

 

Olbia

Resurse

Ghid de călătorie Olbia

0 Hoteluri în Olbia

1 Bloguri despre Olbia

0 Restaurante în Olbia

0 Atracții turistice în Olbia

0 Viața de noapte în Olbia